Instagram yeni özelliğini duyurdu

0
440 Okunma

En fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram büyük ilgi gören Hikayeler özelliğini geliştirmeyi sürdürüyor. Yapılan yeni güncellemeyle birlikte paylaşılan hikayeleri arkadaşlarımızla paylaşmak mümkün oluyor. Bu sayede Instagram’da geçirdiğimiz süre artacak gibi görünüyor.

Bir fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram bunun ötesine geçebilmek için büyük çaba sarf ediyor. Platformun değişim süreci ise Snapchat‘ten “ödünç alınan” 24 saatte kaybolan paylaşımlar ile başladı. “Hikayeler” olarak adlandırılan bu özellik kısa sürede büyük ilgi görmeyi başardı.

Instagram kullanıcılarının bu özelliği benimsemesinin ardından Hikayeler ciddi bir etkileşim kaynağı haline geldi. Instagram da bu özelliği geliştirmeye, etkileşim oranını daha da artırmaya çabalıyor.

Hikayelerinizi artık direkt mesaj olarak gönderebilirsiniz

Son güncellemeyle birlikte hikayelerin direkt mesaj olarak gönderilmesi mümkün hale geliyor. Kullanıcılar bundan sonra izledikleri bir hikayeyi direkt olarak arkadaşlarına gönderebiliyor. Bunun için hikayelerin sağ alt köşesinde yer alan kağıttan uçak simgesine basmak yeterli oluyor. Ardından mesajın alıcısı olacak kişiyi seçiyorsunuz. Paylaşımı ister bir şeyler yazarak isterseniz de mesajsız şekilde gönderebiliyorsunuz.
Instagram bu yeni özellik sayesinde kullanıcılarının uygulama içinde geçirdiği zamanı arttırmayı amaçlıyor. Böylece değer verdiğiniz kişilerin, markaların veya ünlülerin paylaşımları bir tuşla arkadaşlarınıza iletebiliyor. Bu paylaşım dolayısıyla yeni bir sohbetin başlatılmasına da neden oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz