Akıllı telefon bağımlılığı ve görünmeyen yüzü

0
823 Okunma
akıllı telefon bağımlılığı

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle karşımıza birçok bağımlılık türü de çıkıyor. Bunlardan birisi olan akıllı telefon bağımlılığı her geçen gün katlanarak artıyor.

Bunun nedenlerini araştıran bilim insanları tehlikeli sonuçları işaret ediyor. Öncelikle yapılan araştırmalar farklı yaş grupları ve bağımlılık derecelerine göre sınıflandırılarak değerlendirildi. Sonrasındaysa sorulan sorular ile bağımlılığın yönüne ve sonuçlarına ulaşan araştırmacılar, uyarıyor.

Araştırmanın sonuçları depresyonu işaret ediyor

Söz konusu araştırma  Matthew Lapierre ve ekip arkadaşlarıyla beraber 18-20 yaşlarındaki 346 kişilik bir grubun incelenmesiyle ortaya çıkarıldı. Çalışmada, akıllı telefon bağımlılığının, başka türlü değil, daha yüksek depresif semptom ve yalnızlık raporları öngördüğü tespit edildi.

akıllı telefon

Akıllı telefon bağımlılığı kontrol edilebilir

Arizona Üniversitesi’nden yeni bir çalışmaya göre, bu bağımlılığın pençesinde olan gençleri, genç yetişkinler takip ediyor. Bu bağımlılıkların sonuçlarındaysa yalnızlık tetikleniyor ve bireyler depresyona giriyor.

Araştırmayla beraber bu soruna çözüm geliştirmeyi hedefleyen araştırmacı ekip, gençlerin ruh hallerini yükselttiklerinde bu depresif halin yok olduğunu ve akıllı telefon bağımlılığının da bir noktada azaldığı sonucuna ulaştı. Bu nedenle araştırmacılar öncelikle gençlerin psikolojik durumlarına çözüm bulunmasının altını çiziyor.

akıllı telefon

Araştırmacılara göre, akıllı telefona olan bağımlılığın olası olumsuz etkileri göz önüne alındığında, insanların cihazlarıyla ilişkilerini değerlendirmeleri ve gerektiğinde kendi kendilerine sınırları belirlemelerinin faydalı olacağı söyleniyor. Bu ise çocukluklarını akıllı telefonlarla geçirmiş olan 18-20 yaş grubu için oldukça zor gibi duruyor.

Alışverişler cep telefonuna taşındı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz