Alibaba, elmas makinesi satıyor! Evde elmas yapmak mümkün mü?

0
95 Okunma

vDünyadaki değer taşlar dedikten sonra akla ilk olarak elmaslar geliyor. Fakat oluşum süreçlerinden kaynaklı elmas bulmak ve satın almak için bütçe oluşturmak hiç de kolay değil. Bu nedenle Çin’de bir elmas makinesi üretildi. Alibaba üzerinden satılan elmas makinesi, adından da belli olduğu gibi yapay elmas üretimi yapıyor. Peki, bu makineyi satın alarak elmas üretmek mümkün mü? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Elmas makinesinde üretim yapmak için bütçe ayırmak ilgili uzmanlar gerekiyor

Elmaslar, oluşumundan kaynaklı oldukça değerli taşlar kategorisinde yer alıyor. Çünkü bir elmasın oluşumu için uygun koşullar ve milyonlarca yıl gerekiyor. Fakat teknolojinin gelişimiyle birlikte artık bu kadar yıl beklemeye gerek kalmadı.

Çin’de üretilen ve Alibaba üzerinde satılan elmas makinesi, dünyanın derinliklerindeki oluşma koşullarını taklit ederek yapay elmas üretiyor. 200 bin Dolar fiyat etiketi olan elmas makinesi, uygun koşulları sağlamak için bir de kimyasal buhar makinesine ihtiyaç duyuyor. Bir kimyasal buhar makinesinin fiyatı ise 450 bin Dolar.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu makinelerin varlığı yapay elmas üretmek için yeterli değil. Elmasların oluşum sürecini takip etmek için de bir adet uzmana sahip olmak gerekiyor. Bunun dışında elmasların oluşumu için de birtakım kimyasal madde satın almak gerekiyor.

Tüm ihtiyaçların tamamlandığı düşünüldüğünde elmas üretimi yapmak kulağa hoş geliyor. Çünkü laboratuvarda yetiştirilen elmaslar, son yıllarda popülerlik kazanmaya başladı. Doğal değerli taşların fiyatları, 2024 yılında yüzde 5,7 düşerken laboratuvarda yetiştirilen elmasların pazar payı yıllık yüzde 20 artış gösterdi.

Samsung ve Apple arasındaki tasarım tartışması yeniden alevlendi

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz