Amazon’dan eleman sayısını azaltacak çalışma politikası! Çalışanlar tepkili

0
40 Okunma

E-ticaret devi Amazon, kısa süre önce yaptığı açıklamada gelecek yıldan itibaren geçerli olacak çalışanlarının haftada beş gün ofiste çalışmalarına karar vermişti. Fakat yapılan bir ankette, çalışanların bu durumdan pek de memnun olmadığı ortaya çıktı.

Amazon, 5 günlük ofis politikasıyla personel azaltmayı düşünüyor olabilir

Covid-19 kaynaklı pandemi sonrası birçok büyük şirket, çevrim içi çalışmaya başladı. Hatta Amazon’un ve diğer şirketlerin birçok çalışanı da bu dönemde çevrim içi çalışma koşullarıyla işe alındı.

Fakat Amazon CEO’su Andy Jass, kısa süre önce yaptığı açıklamada 2025 yılında kurumsal çalışanların artık haftanın beş günü ofise gelmelerini söyledi. Bu durum çalışanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Jass’in açıklaması sonrası yapılan bir ankette Amazon çalışanlarının yüzde 73’ü başka bir iş aramayı düşündüklerini söyledi. Ayrıca yüzde 80’i de e-ticaret şirketinin çalışma politikası değişikliği nedeniyle yeni bir iş aramayı düşünen bir tanıdıklarının olduğunu belirtti.

Tüm bunlar dışında açıklamadan hemen sonra çalışanların yüzde 32’sinin istifa eden birilerini tanıdıklarını söyledi. Öte yandan bazı çalışanlar, şirketin eleman sayısını azalttığı düşüncesiyle yapılan anketi cevaplamadı.

E-ticaret şirketinin 2023 yılında yayınladığı son ankete göre şirketin tam ve yarı zamanlı olmak üzere 1,5 milyon çalışanı bulunuyor. Pandeminin sona ermesiyle Amazon ve diğer birçok büyük şirket, toplu işten çıkarma yaptı. Fakat e-ticaret şirketinin yeni politikası, bunun henüz yeterli olmadığını ortaya koyuyor.

Fakat artık pandeminin tamamen sona ermesiyle yapılan politika değişikliğinin eleman sayısının büyük bir kısmını azaltmak için yapıldığı düşünülüyor. Ek olarak bu politika değişikliğinin sebebinin çalışanların daha yüksek maaşlar istemesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Amazon yorumları artık yapay zekayla düzenlenecek!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz