Android 16 ile Quick Screen Değişiyor: İşte Yeni Sistem

0
328 Okunma

Android 15 henüz telefonlara tam olarak ulaşmamışken, Android 16 ile ilgili sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle bildirimler ve Quick Screen için büyük bir değişiklik gündemde. Yeni sistem, kullanıcı deneyimini köklü bir şekilde değiştirecek ve bu değişiklik herkesin hoşuna gitmeyebilir.

Quick Screen için Yeni Erişim Yöntemi

Şu anda Android kullanıcıları, bildirimler ve Quick Screen’e ulaşmak için ekranın üst kısmından aşağıya doğru kaydırma hareketini kullanıyor. Birinci kaydırmada bildirimler ve dört Quick Screen kutucuğu görünürken, daha fazla ayar kutucuğuna ulaşmak için ikinci bir kaydırma hareketi gerekiyor. Ancak, Android 16 ile bu sistemde Quick Screen ile önemli bir değişiklik yapılacak.

Yeni sistemde, bir parmakla ekranı aşağıya kaydırdığınızda yalnızca bildirimler görünecek ve ekranın yalnızca üst yarısı kaplanacak. Quick Screen’e erişmek için ise iki parmakla kaydırma hareketi kullanmanız gerekecek. Ayrıca, Quick Screen kutucukları arasında gezinebilmek için sağa ya da sola kaydırma hareketi yapılacak. Bu değişiklik, Android Authority’den Mishaal Rahman tarafından Android 15 QPR beta sürümünde keşfedildi.

Kullanıcı Deneyimini Nasıl Etkileyecek?

Bu yenilik, bazı kullanıcılar tarafından pratik bulunurken, bazıları için rahatsız edici olabilir. İki parmakla kaydırma hareketi, daha hızlı erişim sunarken, bazı kullanıcılar bu değişikliği “sinir bozucu” olarak değerlendirebilir. Ancak, bu yeni sistemin nihai olarak Android 16 ile tam olarak nasıl uygulanacağı henüz belli değil. Google’ın bu yeniliği tamamen hayata geçirip geçirmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Ayrıca, bu değişikliğin yalnızca Google Pixel cihazlarına özel olacağı düşünülüyor. Diğer Android telefon üreticileri genellikle kendi bildirim ve ayar ekranı sistemlerini kullandıkları için bu yeniliği desteklemeyebilirler.

Android 16 Ne Zaman Yayınlanacak?

Android 16’nın tam sürümünün bir yıl içinde kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ancak, bu değişikliklerin daha erken bir güncelleme ile kullanıcılara ulaşma ihtimali de bulunuyor. Özellikle Pixel telefonlar için bu tür denemeler sıkça yapılmakta, ancak nihai sürüme geçiş süreci zaman alabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz