Apple gözlükler için devrimsel bir özellik: Visual Intelligence!

0
144 Okunma
Apple Visual Intelligence Vision Pro

Geçtiğimiz günlerde Apple, Glowtime etkinliğinde çok beklenen iPhone 16 serisi ile beraber iOS 18 güncellemesini de resmen tanıtmış oldu. Apple kullanıcıları uzun zamandır büyük bir güncelleme bekliyorlardı. Bu güncelleme ise iOS 18 ile beraber gelmiş gibi görünüyor. Oldukça yeni özelliğin bulunduğu iOS 18, dikkatleri üzerine çeken bir özellik ile geliyor: Visual Intelligence. Bu ‘görsel zeka’ özelliği telefonunuza gösterdiğiniz her nesnenin bilgisini size sunabilen bir zeka kapasitesine sahip. Telefonunuzun kamerasını en sevdiğiniz çiçeğe doğru tutarsanız size çiçeğin ismini ve istediğiniz herhangi bir bilgiyi verebilecek kapasiteye sahip.

Apple, yapay zeka destekli özelliklerini artırıyor

iPhone 16 ile beraber gelen kamera kontrol butonu ile bu özelliğin daha kolay ulaşılabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda bu özelliğin daha büyük bazı cihazların fikir aşamasında kullanılabileceği düşünülüyor. Apple, fütüristik Artırılmış gerçeklik gözlüklerine bu özellikten esinlenebileceği düşünülüyor.

apple vision pro visual intelligence

Meta şirketi, yapay zeka destekli asistana sahip bilgisayar gözlüklerinin bazı obje ve nesneleri tanımlayabilmek için iyi ve kullanışlı bir araç olabileceğini zaten kanıtlamıştı. Apple tarafında ise AR gözlüğün iPhone’unuzda hali hazırda bulunan bütün uygulamalara ve kişisel bilgilerinize bağlanmanızı mümkün kılacağı ve bu da Visual Intelligence özelliğini daha da kullanışlı hale getireceği bildiriliyor.

Apple’ın zaten kameralarla donatılmış bir gözlüğü olduğunu zaten biliyoruz: Apple Vision Pro. Fakat tahmin edilebileceği gibi Apple Vision Pro kullanan çoğu insan evin dışında dolaşmıyor ve muhtemelen de kendi evlerinde bulunan nesnelerden haberdarlar. Bu sebeple Apple’ın uzun bir zamandır AR destekli bir gözlük geliştirmek istediği bildiriliyor ve bu gözlüğün böyle bir teknoloji için nihai varış noktası olacağı düşünülüyor.

Apple’dan hızlı açılış: iPhone 16 Pro modellerinin stokları tükendi

Ancak Bloomberg’den Mark Gurman şu sözleri söyledi: “Apple’da konuştuğum hiç kimse gözlüklerin birkaç yıl içinde hazır olacağına imkan vermiyor.” Bu sözler de Apple yapımı AR gözlüklerin yakın gelecekte sunulacağını desteklemiyor. Gurman aynı zamanda Haziran ayında, geliştirilmekte olan gözlükler için 2027 lansman tarihinin hakkında tartışıldığını da bildirmişti.

Peki siz Apple’ın üzerinde çalıştığı AR gözlükler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Visual Intelligence teknolojisi gözlükler için yararlı olacak mı? Yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz