Apple Store, iPhone 16 çıkış tarihini Tim Cook’tan önce açıklamış olabilir!

0
376 Okunma

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modelini büyük bir etkinlikle tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak bu sefer, iPhone 16’nın çıkış tarihi Apple Store tarafından Tim Cook’tan önce duyurulmuş gibi görünüyor. Cupertino devi, iPhone 16’yı 9 Eylül’de gerçekleştirilecek Glowtime etkinliğinde resmen tanıtacak. Geçmiş yılların aksine bu yıl tanıtım Salı günü yerine Pazartesi günü yapılacak, bunun sebebi ise ABD Başkanlık tartışmasıyla çakışmamak.

iPhone 16 çıkış tarihi ve özellikleri

Her ne kadar Apple henüz resmi bir çıkış veya ön sipariş tarihi açıklamamış olsa da, bazı kaynaklara göre iPhone 16 için ön siparişler 12 Eylül’de başlayacak. Genellikle Apple, ön siparişleri Cuma günü açarken bu yıl bir gün öne alarak Perşembe günü başlatacak gibi görünüyor. Buna ek olarak, yeni iPhone modellerinin genellikle duyurudan sonraki hafta Cuma günü satışa çıktığını düşündüğümüzde, bu yıl iPhone 16’nın 20 Eylül’de raflardaki yerini alması muhtemel görünüyor.

Apple’ın İsveç’in Solna kentinde açılacak yeni mağazası, bu tahminleri doğrular nitelikte. Mall of Scandinavia’da açılacak olan Apple Store’un 20 Eylül’de kapılarını açacağı bildirildi. Bu, yeni iPhone’un satış tarihi hakkında güçlü bir ipucu veriyor. Eğer telefon 19 Eylül’de piyasaya sürülecek olsaydı, Apple’ın yeni mağazası bu özel lansmanı kaçırmak istemezdi. Görünüşe göre mağaza, iPhone 16’nın çıkışına tam zamanında hazır olacak.

Yeni iPhone 16 serisi, büyük Pro modelleri, daha hızlı çipler, ince çerçeveler, yeni bir Capture düğmesi, geliştirilmiş kameralar ve yapay zeka destekli birçok özellik ile piyasaya çıkacak. Apple, bu özelliklerle birlikte telefon performansını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Özellikle kamera iyileştirmeleri ve yapay zeka entegrasyonu, kullanıcı deneyimini oldukça artıracak.

Apple’ın Glowtime etkinliği büyük bir heyecanla beklenirken, yeni modellerin fiyatlarının da önceki modellere göre artış göstereceği düşünülüyor. Özellikle daha büyük ekranlar ve daha güçlü donanımlar, fiyatların yukarıya çekilmesine neden olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz