Apple etkinliği bitti: İşte tanıtılan her şey!

0
162 Okunma

Apple, bugün Glowtime etkinliğini gerçekleştirdi. Teknoloji devi bu etkinlikte iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, Apple Watch 10, Apple Watch Ultra 2 (yeni renk), AirPods 4, AirPods Max (yenilenmiş), iPadOS 18, A18 ve A18 Pro işlemcisini tanıttı. Firma bir de haziran ayında gerçekleşen WWDC etkinliğinde tanıttığı Apple Intelligence için de yeni özellikler duyurdu. Peki, cihazların öne çıkan özellikleri neler? Etkinliğin yıldızı kim oldu? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, yeni ürünlerine Apple Intelligence desteği ekledi

Apple, bugün Glowtime etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte ilk tanıtılan ürün, Apple Watch 10 oldu. Şirketin şimdiye kadar tanıttığı en büyük ekrana sahip olan akıllı saat, selefine göre yüzde 40 daha parlak hale geldi.

Yeni modelde malzeme olarak da değişiklikler mevcut. Firma, Apple Watch 10 için paslanmaz çelik yerine Grade 5 titanyum kullanıyor. Yeni malzeme, akıllı saatin yüzde 20 daha hafif olmasını da sağlıyor.

Akıllı saat için yapılan bir diğer önemli yenilik ise Uyku Apnesi sensörü oldu. Apple Watch 10, kullanıcılara uyurken kalp ritmini ölçerek ve solunum takibi yaparak Uyku Apnesi takibini yapacak. Cihazın fiyat etiketi ise 399 dolar olarak açıklandı.

Apple’ın Glowtime etkinliğinde tanıttığı ikinci cihaz ise Apple Watch Ultra 2 modelinin siyah renk seçeneği oldu. Yurtdışı fiyatı 799 dolar olan ürün, Türkiye’de 49.999 Türk Lirası‘na satışa çıkacak.

Etkinlikte tanıtılan üçüncü ürün ise AirPods 4 oldu. Aktif Gürültü Engelleme özelliği ile öne çıkan cihaz, suya ve tere karşı dayanıklı hale getirildi. Performans bakımından da geliştirilen AirPods 4’ün etiket fiyatı ise 129 dolar olarak açıklandı.

Apple, AirPods Max için de siyah, yeşil, gri, pembe ve mavi yeni renk seçeneklerini sundu. Yenilenen cihaz, USB-C portu ve geliştirilmiş Aktif Gürültü Önleme özelliği ile dikkat çekiyor. Cihaz, 549 dolar fiyat etiketiyle pazara çıkacak. Apple ayrıca AirPods Pro 2’ye de deneyim performansını artıracak yenilikler eklendi.

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi de tanıtılan ürünler arasında yerini aldı. iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Glowtime etkinliğinin gözdesi oldu. Serinin klasik modeli A18 işlemci ile Pro modeller ise A18 Pro işlemciyle tanıtıldı.

Cihazlar, işlemcileri sayesinde Apple Intelligence kullanacak ve geliştirmeler sayesinde AAA oyunlar artık daha büyük ekranlarda oynanabilecek. Tüm modellerin ekran boyutunda artış yapıldı, Aksiyon Tuşu ve Kamera Kontrol Tuşu eklendi.

Apple, tüm bunlar dışında iOS 18 için ve Apple Intelligence için yeni özellikler tanıttı. iPadOS 18 özelliklerini sundu. Son olarak da yeni iPhone modelleri için A18 ve A18 Pro işlemcilerine de Glowtime etkinliğinde yer verdi.

iPhone 16 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz