Çin, iPhone üreticisinin dört çalışanını gözaltına aldı! İşte nedeni

0
30 Okunma

Çin ve Tayvan arasındaki siyasi ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Çin devleti, Apple tedarikçisi Foxconn’dan Tayvanlı dört çalışanı gözaltına aldı. Konuyla ilgili ilk açıklamalar Foxconn ve Tayvan’dan geldi. Peki, Tayvanlı Foxconn çalışanlarının göz altına alınma nedeni nedir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Çin ve Tayvan arasındaki gerginlik, teknoloji dünyasına yansıdı

Çin devleti ve Tayvan arasındaki siyasi gerginlik, teknoloji dünyasına da yansıdı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Çin, Apple tedarikçisi Foxconn’dan dört Tayvanlı çalışanı gözaltına altı. Ancak Çin, Tayvanlı Foxconn çalışanlarını neden gözaltına aldığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Tayvan Anakara İşleri Konseyi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada çalışanların güveni kötüye kullanma suçundan gözaltına alındığını açıkladı. Çin’in Foxconn’un dört Tayvanlı çalışanını gözaltına alması, şirket güvenliği ve yatırımcı güveni konusunda endişeye neden oldu.

Foxconn ise gözaltına alınan çalışanlar nedeniyle herhangi bir mali kayıp yaşamadığını belirtti. Ancak Tayvan Anakara İşleri Konseyi bu tür uygunsuz gözaltıların özellikle teknoloji tedarik zincirine ciddi bir şekilde zarar verebileceğini belirtti.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Çin ile devam eden gerginliği nedeniyle Tayvan Anakara İşleri Konseyi, işçilere zorunlu olmadıkça Çin’i ziyaret etmeme uyarısında bulundu.

Tüm bunlar dışında Apple, COVID-19 döneminde Çin devletinin politikaları nedenle iPhone tedariğinde sorun yaşamıştı. Şimdi Çin devletinin ikili ilişkilerinin neden olduğu sorunlar, Apple dahil birçok yabancı yatırımcının tedirgin olmasına neden olmaya başladı. Apple, ilerleyen dönemlerde benzer sorunları yaşamamak için iPhone üretimini Vietnam ve Brezilya’ya yönlendirme kararı aldı.

Apple’dan Vision Pro için kötü haber geldi!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz