Disney’de büyük açık: Bilgiler çalındı!

0
258 Okunma
Disney şirketi bilgiler çalındı

Milyonlarca insanın büyülü bir yaz tatili yaşamak için ziyaret ettiği yerler arasında üst sıralarda bulunan Disneyland, çalışanlarının ve ziyaretçilerinin bilgilerini saklayamadı. Yaz tatili boyunca Disney ‘in iç iletişim için kullandığı iletişim kanalları veri ihlali yaşadı. Artık bu ihlal sonucunda ziyaretçilerinin, misafirlerinin ve çalışanlarının kişisel bilgilerinin hackerlar tarafından çalındığı bildirildi. Peki hangi veriler çalındı? İşte haberin detayları…

Disney, hackerların elinde!

Bu yazın başında ‘NullBulge’ isimli hacker grubu Disney şirketinin yaklaşık 1TB boyutundaki hassas verisine şirketin kullandığı Slack uygulamasındaki kanalları üzerinden sızmayı başardı. Şirkete vereceği zararın çok büyük olduğu tahmin edilen veri hırsızlığı olayı, uzun süre unutulamayacak gibi duruyor. Wall Street Journal’ın sızdırılan dosyaları görüntülediği rapor, çalınan dosyaların içinde tam olarak hangi bilgilerin olduğu hakkında daha fazla bilgi ortaya koydu.

Disney bilgiler çalındı Disneyland

Son gelen bilgilere göre Disney’in Slack kanalında 44 milyondan fazla mesaj bulunuyor ve bu mesajların hepsinin sızdırılmış olabileceği düşünülüyor. Bu mesajların içerisinde 18 bin 800 adet elektronik tablo dosyası (spreadsheets) ve 13 bin adet PDF bulunuyor. Sızdırılan verinin büyüklüğü korkunç derecede görünmesine rağmen sızdırılan veri Disney çalışanlarının Slack kanalına gönderdiği dosyalarla sınırlı. Disney çalışanlarının Slack’teki özel mesajları veri sızıntısı içerisinde yer almıyor.

Disney şirketini ilgilendiren en önemli konu hackerlar tarafından sızdırılan Disney Cruise Line personeli ve misafirlerinin yanı sıra tema parkı katılımcılarına yönelik özel bilgiler. Bu özel bilgilerin arasında katılımcıların adresleri, doğum tarihleri, pasaport numaraları, vize bilgileri ve hatta mürettebatın mevcut görevleri bulunuyor.

Ailenizle izleyebileceğiniz en güzel animasyon filmleri – Disney+

Sızdırılan veriler yalnızca Cruise Line ile sınırlı kalmıyor. Ayrıca, Disneyland’deki konuklara ilişkin özel veriler de hackerlar tarafından sızdırıldı. Fakat tam olarak sızıntıdan etkilenen kişi sayısı Disney şirketi tarafından henüz belirlenmedi.

Çalınan bilgilerin arasında Disney’in dijital yayın platformu olan Disney+’ın finansal bilgileri de yer alıyor. Çalınan verideki tablolara göre Disney+ 2024 yılının ikinci çeyreğinde 2.4 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Sızıntı aynı zamanda Disney tema parkındaki finansal detayları içeriyor. Disney tema parkında sıra beklemeden hızlı geçmenizi sağlayan Genie+, Ekim 2021 ve Haziran 2024 tarihleri arasında Orlando, Florida tatil kompleksi Disney World’de 724 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Peki siz Disney’in çalınan bilgileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz