Facebook Avrupa Birliği’ni bölgeden çekilmekle tehdit ediyor

0
170 Okunma
facebook avrupa'dan

Facebook, Avrupa Birliği’nin verilerinin Amerika’yla paylaşılmasını yasaklaması kararı üzerine Avrupa’dan çekilebilir. Avrupa Birliği’nin Facebook için ana gizlilik düzenleyicisi ve ortağı olan  İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) Facebook‘u veri aktarımını durdurması konusunda uyardı.

Facebook Avrupa’dan çekilecek mi?

Facebook, şirket ile düzenleyici arasındaki hukuki anlaşmazlık çözülene kadar kararı İrlanda mahkemesine temyiz etmeye karar verdi. Ayrıca, mahkemeye yasağın operasyonları üzerinde büyük etkisi olacağını savunan bir mektup da gönderdi.

facebook avrupa'dan

 

Facebook’a verilerin aktarımının durdurulması kararıyla ilgili veri koruma ve mahremiyet başkanı Yvonne Cunnanei, “Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıcı verilerinin tamamı askıya alınırsa, Facebook’un bu koşullarda Avrupa’da Facebook ve Instagram hizmetlerini sağlamaya nasıl devam edebileceği açık değil.” dedi.

Yönetici, Facebook’un kendisi tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, şirketin uygulamalarının Avrupa’daki 7.700 şirkete 208.000 milyon euro değerinde satış yapılmasına yardımcı olduğunu savundu.

İrlanda’nın DPC kararı, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (TEU) Avrupa vatandaşlarından Amerika Birleşik Devletleri’ne Avrupa Komisyonu tarafından Washington ile müzakere edilen verilerin aktarılmasına ilişkin anlaşmaya karşı karar vermesinden birkaç ay sonra geldi. 

Dünya 6.1 milyar tweet ile K-Pop’u konuştu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz