Gmail, kullanıcılarının güvenliğini bir üst seviyeye çıkarıyor!

0
75 Okunma
gmail güvenlik onaylanmış

Siz de gelen kutunuzda bilmediğiniz adreslerden gelen mailleri görmekten sıkıldınız mı? İşte Gmail sizin için hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi dolandırıcıların ağına düşmekten kurtaracak o adımı atıyor. Gmail, tıpkı diğer Instagram ve X gibi sosyal medya platformlarından aşina olduğumuz ‘mavi doğrulanmış hesap’ işaretini kendisine uyarlıyor.  Peki bunu nasıl yapıyor? İşte haberin detayları…

Android ve iOS için doğrulanmış gönderici işareti geliyor!

Gmail, geçen yıl gönderenleri doğrulamak için tanıttığı mavi onay işaretlerini artık Android ve iOS işletim sistemlerinin uygulamasına getiriyor. Kullanıcılarının güvenlik problemlerini azaltmaya yarayacak olan bu adım heyecanla bekleniyor. Mesaj Tanımlaması için Marka Göstergeleri standardı (BIMI), gönderen hesabın adı ve adresin yanındaki avatar yuvasında marka logolarını gösteriyor. Örneğin, daire içinde normalde gelen adresin adının ilk harfini görürsünüz. Fakat bu güncelleme ile markanın logosu görebileceksiniz ve bu da güvenilirliği bir adım daha artıracak. 

gmail güvenlik logo mavi işaret onay

Gmail, tescilli bir ticari marka kuruluşu (VMC) ile BIMI’yi benimsemiş gönderenler için mavi doğrulanmış onay işaretini alıcı olarak size gösterir. Google ayrıca şöyle söylüyor: “BIMI, Gmail’de avatar olarak görüntülenmeden önce logoların güçlü kimlik doğrulaması ve doğrulanmasını gerektirerek Gmail’e başka bir güvenlik katmanı daha ekliyor”.

Bu özellik geçtiğimiz sene Web sitesi için piyasaya sürüldükten sonra, şimdi ise Android ve iOS kullanıcıları için Gmail’de kullanıma sunuluyor. Mobil cihazlarda gönderici adı ve tarih arasında görünen bu onay işaretine dokunduğunuzda “Bu e-postanın göndereni [örnek.com] ve profil resmindeki logonun sahibi olduğunu doğruladı” ifadesi gösterilir. Ayrıca bu mavi doğrulanmış onay işaretleri Android ve iOS kullanıcıları için önümüzdeki birkaç hafta içinde kişisel ve Google Workspace hesaplarına sunulacak.

Android kullanıcılarını hedef alan yeni Octo2 virüsü hızla yayılıyor

Peki siz Android ve iOS kullanıcılarına yeni gelecek mavi onay işareti özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanıcıların güvenliği artacak mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz