Google Fotoğraflar, yeni özelliğini kullanıma sunuyor

0
77 Okunma

Google, mevcut hizmetlerine yapay zeka destekli özellikler ekleyerek en iyi haline getiriyor. Teknoloji devi geçen ay yaptığı açıklamada Fotoğraflar uygulaması için yapay zeka destekli “Fotoğraflara Sor” özelliğini test etmeye başladığını duyurmuştu. Söz konusu özellik şimdi herkes için kullanıma sunulmaya başlandı. Peki, Fotoğraflar uygulaması için Fotoğraflara Sor özelliği nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google Fotoğraflar için Fotoğraflara Sor, kullanıma sunuluyor

Google geçen ay yaptığı yenilikle Fotoğraflara Sor özelliğini test etmeye başladığını duyurdu. Fotoğraflar uygulaması içinde doğal dil araması ile görsel bulmayı sağlayan özellik, şimdi herkes için kullanıma sunulmaya başladı.

Yapay zeka destekli özellik, Fotoğraflar uygulamasında “Cadılar Bayramı kostümü, yüzme öğrenirken, gün batımında yemek yerken” gibi karmaşık görülen promptlar ile görsel arama yapıyor.

Söz konusu özellik, Google Fotoğraflar uygulamasında zaten mevcuttu. Fakat özelliğin yapay zeka desteği alması, karmaşık insan diliyle de arama yapmayı da mümkün hale getiriyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki yapay zeka destekli yenilik, uygulamanın alt çubuğunda “Sor” seçeneği ile yerini alacak. İlk olarak eylül ayında sunulan özellik, şimdi tüm cihazlara yayılmaya başladı.

Google, Fotoğraflar uygulaması için Fotoğraflara Sor özelliğini tüm iOS ve Android kullanıcıları için kademe kademe yayınlayacağını açıkladı. Fakat yapay zeka destekli özelliğin doğru çalışması için fotoğrafı olan kişilerin ve evcil hayvanların adlandırılması gerektiğini hatırlatmak lazım.

Google, Android için geliştirdiği hırsızlık önleme özelliklerini kullanıma sundu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz