Instagram CEO’su Threads sorunu için suçlu olduklarını kabul etti

0
19 Okunma

Sosyal medya platformları, kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmak için içerikleri sürekli olarak kontrol ediyor. Fakat son zamanlarda X’e rakip olması için kurulan Threads için birçok içerik sorunu ortaya çıktı. Threads kullanıcıları, hesaplarının devre dışı bırakıldığını ve içeriklerinin geri plana düştüğünü belirtmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama, Instagram CEO’su Adam Mosseri’den geldi.

Instagram CEO’su Threads içerik sorunu için suçlu olduklarını açıkladı

Threads kullanıcıları, kısa süre önce yaptığı paylaşımlarda hesaplarının devre dışı kaldığını ve gönderilerinin spam yediğini açıkladı. Instagram CEO’su Adam Mosseri ise bu sorunu yaşayan kullanıcılar için kendilerinin suçlu olduğunu itiraf eden açıklamalarda bulundu.

Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre Threads içerik denetimini gerçekleştiren yapay zeka aracında sorun yaşandı. Bu sorun da içeriklerin bağlamını moderatör ekibine göstermedi. Bağlamı görmeyen çalışanlar ise sadece gördükleri belirli paylaşımları spam olarak işaretlemeye başladı.

Threads içerik denetimi ekibi tehlikeli gördükleri bazı hesapları da devre dışı bıraktı. Bu da yine yapay zeka aracının bozulması ve ekibin yanlış yönlenmesiyle gerçekleşti. Ardından kullanıcılar tarafından doğrulanan hesaplar yine devre dışı kalmaya devam etti.

Yapılan açıklamalara göre Meta ekibi, Threads içerik sorunu üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket, konuyla ilgili araştırma yaparken sorun yaşayan hesapları da eski haline getirmeye çalışıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Threads Türkiye’de kullanımdan kalktı. Sosyal medya platformu, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp X’e çevirmesinin ardından kurulmuştu. Fakat platform, Türkiye’de aktif olarak kullanılmadı.

Yapay zeka etkisini gösteriyor! TikTok 700 kişiyi işten çıkardı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz