Instagram’ın yeni özelliği: “Süper Beğeni”

0
564 Okunma
Instagram “Süper Beğeni” Özelliği

Instagram, kullanıcıların beğenilerini daha güçlü bir şekilde ifade edebilmeleri için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor: Süper Beğeni. Peki bu özellik nasıl kullanılacak? İşte sizler için derlediğimiz Instagram “Süper Beğeni” özelliği haberinin detayları…

Instagram “Süper Beğeni” özelliği nedir, nasıl kullanılır?

2016 yılında Instagram, Hikâyeler isimli özelliği geliştirip kullanıcılarına sunarak, yirmi dört saat boyunca canlı kalacak güncellemeler paylaşma imkânı tanınmasına olanak sağlamıştı. Sonrasında, kullanıcı katılımını arttırmak ve direkt mesajlardaki karmaşıklığı azaltmak amacıyla Hikâyeler için bir Beğen düğmesi eklemişti. Şimdi ise Süper Beğeni ile bu etkileşimi bir adım öteye taşımayı hedefliyor.

Tersine mühendislik ve sızıntı haberleriyle tanınan Alessandro Paluzzi, Instagram’ın bu yeni özelliğini geliştirdiğini açıkladı. “Süper Beğeni”, Instagram’ın Hikâyeler bölümünde kullanılabilecek bir özellik olacak. Kullanıcılar, bir hikâyeye Süper Beğeni vermek için kalp şeklindeki Beğen düğmesine dokunup basılı tutacaklar. Ancak bu özellik sınırlı olacak ve her yirmi dört saatte bir defa Süper Beğeni yapma hakkı bulunacak.

WhatsApp, sevgilinizden trip yiyebileceğiniz yeni özelliğini duyurdu!

Instagram’ın üzerinde çalıştığı diğer yenilikler arasında, yeni çıkartmalar, WhatsApp’a çapraz hikâye gönderme, direkt mesajlar için klasör yönetimi ve Ad Break adlı kullanıcıların akışlarında atlanamayan reklamları görüntülemeyi sağlayan özellikler bulunuyor. Ayrıca, Samsung ile iş birliği yaparak Galaxy S24 serisi için Super HDR geçiş düğmesi üzerinde de çalışmalar yürütülüyor.

Instagram’ın Süper Beğeni özelliğini ne zaman genel kullanıma sunacağı henüz belli değil. Ayrıca, bu özelliğin sınırlı bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başlanıp başlanmadığı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor.

Instagram “Süper Beğeni” Özelliği

Özellik, kullanıcıların beğenilerini daha anlamlı ve etkili bir şekilde ifade edebilmeleri için geliştiriliyor. Bu yenilik, platformun kullanıcı etkileşimini arttırmaya yönelik çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Instagram’ın bu ve diğer yenilikleri ile sosyal medya deneyimini nasıl değiştireceğini görmek için beklemeye devam ediyoruz.

Peki siz kullanıcısı olduğunuz platformun getirdiği yeni özellik hakkında neler düşünüyorsunuz? Beğeniler daha renkli hâle gelir mi dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz