Instagram’dan canlı yayın yapanlara müjdeli haber

0
1.418 Okunma
Instagram canlı yayın

Instagram üzerinden yapılan canlı yayınlar bir ay içinde oldukça artış göstermiş oldu. Karantina günlerinde evde daha fazla vakit geçiren içerik üreticileri için canlı yayın açmak artık bir rutin haline gelmiş durumda. Önceden takipçilerine duyuru yapan hesaplar, sonrasında canlı yayın üzerinden takipçilerine spor yaptırıyor. Bazı hesaplar ise yemek yayını yaparken, bazı ünlü sanatçılar ise müzik konseri veriyor.

Instagram’dan canlı yayın yapanlar para kazanabilecek

Canlı yayın yapan içerik üreticilerinin bu yayınlardan para kazanabilmesi için bir dizi seçenek sunan HaikuJam’ın kurucu ortağı Neer Sharma’nın fikirleri Instagram tarafından değerlendirildi ve olaya sıcak bakıldığı ortaya çıktı. Instagram yetkilileri söz konusu fikri değerlendirmeye alacağını bildiren bir duyuru da yaptı.

Neer Sharma Instagram’ın sanatçıların canlı yayınlardan para kazanmasına nasıl yardımcı olabileceği konusunda bir dizi fikir sunmuştu. Sharma’nın sunduğu fikirlere göre Instagram’da tıpkı canlı yayın açıp para kazanabildiğiniz Twitch yayınlarına benzer bir mantıkta işleyebilir.

Instagram üzerinden canlı yayın yapan kişiler aynı anda satın alma seçeneklerini sunmasını içeren bu fikir oldukça iyi duruyor. Bu öneride Instagram’ın ‘canlı yayına geçme’ özelliğini kullanılarak izleyicileri VIP moduna geçebileceği ek bir seçenek sunulacak ve canlı yayında satın alma seçenekleriyle de karşılaşabilecek.

Şu an için elbette fikir aşamasında olan ve uygulamaya gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz ancak yine de bu seçenek sunulursa Instagram’da açılan canlı yayın sayısında önemli artışlar olacağı kesin.

https://pembeteknoloji.com.tr/instagramin-robot-influencerlari-25521/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz