Instagram’ın robot influencerları!

0
1.305 Okunma

Sosyal medya hesaplarından biri olan Instagram kimi zaman eğlenceli vakit geçirmek için girdiğimiz bir yer olurken kimi zamanda yeni meslekler kazandıran bir yer oluyor. Tartışmasız kazandırdığı en gözde mesleklerden biride influencerlık . Bugünkü yazımızda yeni nesil influencerlar olan robot influencerları inceledik.

Bir milyar kullanıcısı sayısıyla popüler olan Instagram sayesinde yeni meslekler, yeni kavramlar hayatımıza giriyor. Influencerlık kavramı ise tüm dünyada önemli bir yere sahip olan bir meslek dalı haline geldi. Influencerlar, yaptıkları paylaşımlarla, önerdikleri ürünlerle takipçilerine yön vermekte. Büyük markalarla anlaşmalar yaparak marka ve kullanıcı kitle arasında bir köprü kurmakta. Moda, yemek, gibi farklı dallarda oluşan influencerlar ilgilendikleri alanlara göre farklı kategoriler oluşturuyor. Influencerlık en popüler meslek dalı haline gelince tabii ki teknolojik ilerlemeler ve yeni fikirler eklenmesiyle influencerlık kervanına yeni robot influencerlar eklendi.

Instagram’ın robot influencerları

Robot influencerlar sosyal medyanın gözde influencerları. Robot olmaları dışında diğer influencerlardan  farkları yok. Çoğu influencerlardan daha çok kitleye sahipler. Miquela adıyla ilk bildiğimiz robot influencer’ın 2 milyon takipçisi var. Yaptığı paylaşımlarla ilgi görüyor. Bir gün arkadaşlarıyla bir partide poz verdiği fotoğrafını paylaşırken diğer gün ise günlük halini paylaşıyor. Öyle ki YouTube kanalında söylediği şarkıları paylaşıyor. Yaptığı iyi kıyafet kombinleriyle takipçilerine ilham veriyor. Bir diğer influencer ise Knox Frost, bir milyon takipçi kitlesine sahip olan influencer erkek robot da diğer influencer Miquela gibi günlük hayatından güncel paylaşımlar yapıyor.

https://www.instagram.com/p/B9xDR9vnKwG/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B9mpF3Pn_WX/?utm_source=ig_web_copy_link

Robot influencerlar güncel olaylarada el atıyor. Karantina sürecini nasıl geçirdiklerini paylaşıyor. Knox Frost isimli erkek robot influencer ise yaptığı son paylaşımla takipçilerinin Dünya Sağlık Örgütü’ne bağış yapmalarını istedi.

https://www.instagram.com/p/B-hHxX5gE1w/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B7Gz7-BAFP3/?utm_source=ig_web_copy_link

Instagram’ın influencer robotları takipçileri tarafından ilgiyle takip edilip, yorumlar alıyor. Robot influencerlarının böyle destek görmesi yaratıcı ve kullanıcılarına maddi anlamda büyük paralar kazandırmakta. Böyle yoğun ilgi görmeleri yeni robot influencerların ilerleyen günlerde Instagram’a katılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz