iOS 18 ile Mesajlar’a gelen yenilikler!

0
160 Okunma
iOS 18 mesajlar güncelleme

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Glowtime etkinliğinde yeni cihazlar ile birlikte iOS 18 güncellemesinin çıkış tarihini de duyurdu. iOS 18 güncellemesi ile Mesajlar uygulamasına kullanıcıların kullanımını kolaylaştıracak birden fazla özellik gelmesi de bekleniyor. Glowtime etkinliğinde tanıtılan bir diğer özellik olan Apple Intelligence’ın da Mesajlar uygulamasına yenilikler katacağı bildiriliyor. İşte o yenilikler…

Mesajlar uygulamasındaki tüm yenilikler!

iOS 18 güncellemesi Mesajlar uygulamasına ilk olarak iMessage üzerinden yolladığınız mesajların saatini ve gününü düzenleyebilmenizi sağlayacak. Yakınlarınızın doğum günlerini unutuyorsanız bu özellik sizin için oldukça faydalı olacak gibi duruyor. İstediğiniz zaman sevdiklerinizin doğum günü mesajını yazıp tam olarak doğum gününde iletilmesini sağlayabilirsiniz. Şu anlık bu özelliği yalnızca iMessage üzerinden kullanabileceksiniz yani Android kullanıcıları ile bunu gerçekleştirmeniz olanaksız gözüküyor.

iOS 18 mesajlar güncelleme

Mesajlarınızı 14 güne kadar zamanlayabileceksiniz. Ayrıca zamanladığınız mesajlar, mesajı atacağınız zaman geldiğinde çevrimdışı olsanız bile gönderilebilecek. Zamanlanmış mesajlarınız sohbetin alt kısmında gösterilecek ve eğer üzerinde değişiklikler yapmak isterseniz size olanak sağlayacak.

Mesaj zamanlamanın yanı sıra artık Tapback tepkileriniz yalnızca size sunulanlarla sınırlı kalmayacak. İstediğiniz emoji ile bir mesaja tepki verebileceksiniz. Ayrıca mesajın üzerinde gösterilen TapBack emojilerinin görünüşleri ise biraz değiştirildi.

SMS ve MMS’i daha zengin bir mesajlaşma sistemi ile değiştirmeyi amaçlayan Apple, Zengin İletişim Hizmetleri’ni (RCS) devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu Hizmet telefonlar ve operatörler arasında çalışan bir iletişim protokolüdür diyebiliriz. Peki RCS ne işe yarayacak?

iOS 18.2 Aralık’ta Geliyor: Beklenen Yeni Özellikler

Apple cihazınızla Android kullanan birisi ile mesajlaşırken SMS veya MMS’e kıyasla daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video göndermenize, daha büyük dosyalar iletmenize, sesli mesajlaşmaya, okundu bilgisine ve gelişmiş grup sohbetlerine ulaşmanıza imkan sunacak.

Apple’ın devrim niteliğinde sayılabilecek bir diğer özelliği ise uydu üzerinden mesajlar. Bu özellik Wi-Fi ya da Kişisel Erişim Noktanıza erişiminiz yoksa bile Apple’ın uydu aracılığı ile Acil SOS için kullandığı uydulardan yararlanarak metin göndermenize olanak tanıyor. Fakat bu özellik iPhone 14 ve üstü modellerde bulunuyor.

Peki siz iPhone cihazlarına iOS 18 güncellemesi ile gelecek yeni Mesajlar özelliklerini nasıl buldunuz? Aralarından hangilerini beğendiniz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz