iPad mini 7: Tasarım ve özellikleri

0
352 Okunma
iPad mini 7 özellikler

Apple’ın 9 Eylül Pazartesi günü düzenleyeceği Glowtime etkinliği için sürpriz sızıntılar duyuldu. Bazı söylentilere göre Apple’ın 7. seri iPad mini modelini tanıtabileceği düşünülüyor. Apple’ın en küçük iPad modeli olan iPad mini, kompakt tasarımı sayesinde seyahatlerinde iPad mini’sini yanından ayırmak istemeyen kullanıcılar için kolaylık sağlıyor. 9 Eylül tarihindeki Glowtime etkinliğinde tanıtılması beklenen 7. nesil iPad mini’den önceki 6. nesil iPad mini, 2021 yılında kendinden önceki nesillerden farklı olarak daha büyük bir ekrana, Touch ID eklentisine ve USB-C girişine sahipti. Bu sebeple tnıtılması beklenen 7. nesil iPad mini’nin tasarımı ve özellikleri merak konusu oldu. İşte detaylar…

Uzun zamandır beklenen seri: 7. nesil iPad mini

Apple geçtiğimiz iki yılda herhangi bir iPad mini tanıtmadı. Apple, 2021 yılında 6. nesil iPad mini’yi tanıtmıştı. Fakat bu yıl işler farklı gibi görünüyor. 2024 yılında Apple’ın iPad mini 7’yi tanıtması bekleniyor.

iPad mini 7 tasarım

iPad mini 7’de hangi işlemcinin kullanılacağı da merak konusu olmuş durumda. iPad mini 6’da A15 Bionic işlemci kullanılmıştı. Tıpkı iPhone 13, mini, Pro ve Max’te de olduğu gibi.

Kuo’nun verdiği bilgilere göre yeni iPad mini’nin ‘ana satış hedefi’ işlemcisinin yeni olmasıydı. Bu sebeple iPad mini 7’nin iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılmış olan A16 işlemcisi olması bekleniyor.

Ayrıca iPad mini 7’nin RAM’inin önceki nesile kıyasla iki katına çıkarılması bekleniyor. Bunun sebebinin ise yeni nesil modelin Apple Intelligence’ı destekleyebilecek kapasitede yapılmak istenmesi.

Apple, Gizli Tarayıcı Ayarları İddialarını Reddetti: Hukuki Sonuçlar Yolda mı?

iPad mini 7’nin tasarımsal özellikleri büyük ölçüde değişecekmiş gibi gözükmüyor., ancak yeni iPad mini’nin ekrandaki içeriğin gecikmeli görünmesine neden olduğu bildirilen ‘jöle (jelly) kaydırma sorunu’ olarak tanımlanan sorunu hafifletmek için tasarlanmış yeni bir ekran denetleyicisi içermesi bekleniyor.

iPad mini 7’nin önceki neslin boyutu olan 8.3 inç ekran boyutundan daha geniş olması beklenmiyor fakat farklı ve gelişmiş bir ekran teknolojisi söylentiler arasında. Clien’deki bir gönderiye göre -ki eğer doğruysa- bir sonraki mini’nin hali hazırda iPad Pro, iPhone 13 Pro modellerinde ve 14 ve 16 inç MacBook Pro’da görülen ultra yumuşak kaydırma özelliğini sunduğu anlamına gelebilir. Ayrıca bu özellik eklenirse daha önceden bahsettiğimiz ‘jöle kaydırma sorunu’na akıllıca bir çözüm getirilmiş olabilir.

Peki siz 9 Eylül günü Glowtime etkinliğinde Apple’ın tanıtması beklenen iPad mini 7 hakkında ne düşünüyorsunuz? Özelliklerini beğendiniz mi? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz