iPhone 16 serisi, Androıd’in sevilen özelliğine sahip olacak

0
142 Okunma

Apple, 9 Eylül Pazartesi günü GlowTime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Etkinlik tarihine iki gün kala iPhone 16 serisiyle ilgili neredeyse bütün detaylar ortaya çıktı. Bugün yayınlanan bir habere göre iPhone 16 serisi, Android telefonlardan bir video özelliği alacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 serisi, 4K/120 fps video çekim özelliğine sahip olacak

Apple, iki gün sonra gerçekleşecek GlowTime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Yeni seride birçok yeni kamera özelliği ve yükseltmesi olacak. Bugün Android Authority tarafından yayınlanan habere göre iPhone 16 serisi, 4K/120 fps video çekim özelliğine sahip olacak. Android amiral gemisi telefonlarda olan özellik, videoların ağır çekimde olmasını ve net çıkmasını sağlıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki 4K/120 fps özelliğinin iPhone 16 serisinin tamamına mı yoksa sadece Pro modellerine mi geleceği belli değil. Apple, yeni serilerinde ilk kez önemli bir yükseltme yaparken genellikle sadece Pro modellerine getiriyor.

Apple, 4K/ 120 fps özelliğini getirmesinin yanında Makro Çekim için de yükseltme yapacak. iPhone 16 serisinin Pro modelleri, yükseltme sayesinde daha kaliteli makro fotoğraflar çekebilecek.

Öte yandan yeni modellerde “Yakalam Tuşu” adı verilen yeni bir özellik de yer alacak. Yakalama Tuşu, cihazın sağ alt köşesinde yer alacak. Tuş, konumu sayesinde cihazın yatay konumda tutulmasıyla üste geçecek ve fotoğraf çekimini kolaylaştıracak. Yakalama Tuşu, telefon yatay şekilde tutulduğunda işaret parmağı direkt olarak tuşun üzerinde kalacak. Tuş, serideki tüm modellerde olacak.

iPhone SE 4 için önemli yükseltme: Ekran değişecek!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz