iPhone 16 Pro üretiminde değişiklik: Üretim merkezi değişiyor!

0
610 Okunma
iPhone 16 Serisi Yeni Üretim Yeri

Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max için radikal bir adım atarak üretim sürecinde köklü bir değişikliğe giderek yıllardır iPhone üretiminde merkez olarak tercih ettiği Çin’i geride bırakıyor. Bu durumla beraber iki modelin üretiminin nerede olacağı ise merak konusu oldu. İşte iPhone 16 serisi yeni üretim yeri hakkındaki haberin detayları…

iPhone 16 serisi yeni üretim yeri neresi olacak?

Apple’ın Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 16 serisi, özellikle titanyum kasa, yeni nesil işlemcisi ve Apple Intelligence teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekecek. Ancak bu yılın en büyük sürprizi, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin ilk kez Çin dışında üretilecek olması. Hindistan, Apple’ın artık yeni üretim merkezi olarak seçildi ve bu hamle, teknoloji dünyasında şimdiden konuşulmaya başladı.

iPhone 16 Serisi Yeni Üretim Yeri

Bloomberg’in raporuna göre; Apple, gerçekleştireceği etkinliğin hemen ardından Hindistan’daki Foxconn tesislerinde üretime başlayacak. Bu üretim aşamasında, Tata ve Pegatron gibi üretim firmalarının da sürece dâhil edilmesi bekleniyor. Apple’ın Hindistan’da bulunacak olan bu yeni üretim tesisleri, şirketin bu yıl için hedeflediği dört tesisten yalnızca ilki. Tata firmasının bu aşamadaki rolü ise, Hindistan’da bulunacak ikinci bir iPhone üretim tesisinin kurulmasına öncülük etmesi olacak.

İlk defa iPhone 16 Pro modelinde yer alacak yeni buton!

Yeni merkezi Hindistan olarak belirlenen bu üretim, Apple şirketinin küresel talebe daha hızlı yanıt vermesini sağlayacak. Aynı zamanda bu stratejik değişiklik, şirketin üretim zincirini çeşitlendirerek Çin’e olan bağımlılığını azaltma hedefini de gözler önüne seriyor. Hindistan’da iPhone üretiminin yüzde on dörde ulaştığı ve bu oranın ilerleyen yıllarda yüzde yirmi beşe çıkmasının beklendiği bildiriliyor.

iPhone 16 Serisi Yeni Üretim Yeri

Bu yeni adım, Apple kullanıcılarına daha hızlı ve etkili bir üretim süreci sunmayı hedeflerken, iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri için de yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Siz verilen bu karar hakkında neler düşünüyorsunuz? Belirlenen yeni üretim yeri bu süreci nasıl yönetir dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz