Kedilerin, ölen arkadaşları için yas tuttuğu ortaya çıktı

0
906 Okunma

Hayatınızda bulunan bir evcil hayvanın vefat etmesi elbette üstesinden gelmesi çok zor bir durum… Ancak son zamanlarda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, eğer birden fazla evcil hayvanınız varsa, birinin vefat etmesi sadece sizin için acı verici olmayabilir. İşte ararştırmanın detayları…

Kediler de insanlar gibi yas tutuyor

Oakland Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grrup bilim isnanı, kedilerin, arkadaşları vefat ettikten sonra yas tutma belirtileri gösterdiğini belirledi. Bilim insanlarına göre, kediler arkadaşları öldükten sonra daha fazla uyuyor, daha yalnız olma eğilimi içeriyor ve ilgisizlikten daha şikayetçi hale geliyor.

Sad Cat Adopted After Going Viral, TikToks Now Help Homeless Pets - Business Insider

Bundan kısa bir süre önce Milan’da çalışmalarını yürüten bilim insanları benzer bir araştırmayı köpekler için yapmıştı. Yine o dönem için köpeklerin, tanıdığı köpeklerrin ölümü sonrası kayıtsız kalmadığı ve bir süreliğine de olsa dışardan görülmeyecek belirtilerle depresyona girebildiklerini gösteriyordu.

Dogs can experience depression — here are signs to look for and how to help

Oakland Üniversitesi bünyesinde çalışan bilim insanları ise toplamda 412 kedi sahibi ile ortak bir çalışma yürüttü ve vefat eden diğer kediler sonrası davranışları gözlemledi. Gelen bilgilere göre kedilerin bu yaşanan durup sonrası, yeme, içme, oynama, ilgi isteme ve gizleme gibi onlarca farklı davranışı gözle görülür oranda değişiyor.

Bilim insanları, kedilerin depresyona girme ve yas tutma şeklinin, ölen arkadaşlarıyla olan ilişkisindeki samimiyete oranla artıp azalabildiğini söylüyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz