Meta güvenlik ihlali sebebiyle milyonlarca dolarlık para cezasına çarptırıldı

0
29 Okunma

Meta Facebook kullanıcılarının güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından milyonlarca dolarlık para cezasına çarptırıldı. Gizlilik ve kullanıcıların verilerinin saklanması söz konusu olduğunda katı önlemler ve ağır para cezaları gündeme geliyor.

Meta güvenlik sebebiyle tam 102 milyon dolar ödeyecek

Bu sefer de Meta, Facebook kullanıcılarının şifrelerini tehlikeye atabilecek bir güvenlik açığı nedeniyle zor durumda kaldı. Bu kadar hassas bir konudaki denetim açığı nedeniyle ağır bir para cezasıyla karşı karşıya.

Soruşturması hala devam eden Meta, Avrupa Birliği veri koruma kurallarını ihlal ettiği için 102 milyon dolar ceza aldı. Söz konusu soruşturma, Meta’nın bazı şifreleri düz metin olarak sakladığını ve tamamen şifrelenmemiş olduğunu kabul etmesinin ardından 2019’da başlatılmıştı.

Meta ‘da güvenlik açığı nedeniyle kullanıcılara ait kişisel bilgiler, çalışanların erişimine açık bırakıldı. Bu durum da GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) kapsamındaki Avrupa Birliği gizlilik düzenlemelerinde büyük bir yasa ihlali oluşturuyor.

Meta ‘nın hiçbir verinin ihlal edilmediğinden emin olmasına rağmen söz konusu potansiyel güvenlik riskiyle ilgili denetim elden bırakılmadı. Ayrıca şirketin ağır cezalarla karşı karşıya kalması ilk değil. Daha önce Instagram’da 18 yaş altı çocukların verilerini yönetmesiyle ilgili problemler nedeniyle  gündeme gelmişti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Harry Potter hayranlarına üzücü haber! Sevilen aktris hayatını kaybetti

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz