Meta, yapay zeka asistanına ünlülerin seslerini ekledi!

0
43 Okunma
Meta AI connect özellikler ünlüler

25 Eylül’de gerçekleşen Meta Connect 2024 etkinliğinde pek çok yeni ürün ve hizmet tanıtıldı. İlk olarak Meta Quest 3S resmi olarak karşımıza çıktı. Meta Quest 3 modeline kıyasla oldukça gelişmiş ve yapay zeka özelliklerinin yoğunlukta olduğu bu model merakla karşılandı. Etkinliğin merkezinde son zamanların modası yapay zeka vardı. VR ve AR teknolojilerinin de tanıtıldığı bu etkinlik oldukça verimliydi.

Meta AI, yapay zeka özellikleri ile şaşırttı!

Meta Connect 2024’ün ilk gününde uzun zamandır merakla beklenen, dünyanın en gelişmiş artırılmış gerçeklik gözlüğü olarak tanımladığı Orion’u da tanıttı. Tanıtılan cihazların yanı sıra Meta AI özellikleri de dikkatleri üzerinde topladı. Meta AI artık Dame Judi Dench, Kristen Bell, Awkwafina, John Cena ve Keegan-Michael Key gibi ünlü Hollywood isimlerinin seslerini kullanarak konuşabilecek.

Meta AI özellikler yapay zeka orion

Bu geliştirici konferansta Meta şirketi, sahibi olduğu yapay zeka asistanı Meta AI’ın artık Instagram, Messenger, WhatsApp ve Facebook platformlarında yüksek sesle komutları yerine getirebileceğini belirtti. Fakat Meta gerçek hayattaki ünlülerin seslerini kullansa da yeni geliştirdiği yapay zeka ses özelliği OpenAI şirketinin ChatGPT için geliştirdiği Gelişmiş Ses Modu’ndan farklı bir yol izliyor. ChatGPT’nin aksine MetaAI, yanıtlar sunmadan önce söylediklerinizin yazıya döküldüğü Google Gemini Live’a daha çok benziyor.

Meta AI güncellemeleri tabii ki burada son bulmuyor. Gelişmiş yetenekleri ile Meta AI artık görüntü analize yeteneklerine sahip. Yani sokakta yürürken beğendiğiniz bir çiçeğin fotoğrafını çektiğinizde size çiçeği tanımlayabilecek veya fotoğrafını çektiğiniz bir yemeğin tarifini sizlerle paylaşabilecek. Görüntü analizinin yanı sıra görüntülerle oynayabilirsiniz de! Meta AI sayesinde herhangi bir sohbetteyken gönderdiğiniz bir fotoğrafın üzerinde değişiklik talebinde bulunabilirsiniz. İsterseniz üzerinizdeki kıyafeti değiştirebilir veya evcil hayvanınıza eğlenceli peruklar takabilirsiniz.

Meta Orion tanıtıldı! Apple Vision Pro’ya rakip mi olacak?

Meta şirketi, Instagram kullanıcılarının hayatını yapay zeka özellikleri ile kolaylaştırmayı da unutmadı. Instagram akışınızdaki bir fotoğrafı Instagram hikayenizde paylaşmak istiyorsanız yapay zeka sizin için fotoğrafı analiz edebilir ve fotoğrafınızı tamamlayan bir arka plan oluşturabilir. Instagram için test edilen bir diğer özellik ise Reels bölümüne geliyor. Reels izlerken sesleri otomatik olarak dublajlayan bir çeviri aracı test ediliyor. Bu özellik yalnızca dublaj yapmakla kalmıyor, dudak hareketlerini de çevrilen dile senkronize ediyor.

Peki siz Meta Connect 2024 etkinliğinde tanıtılan Meta AI özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz