Microsoft Copilot: Eklenen tüm yeni özellikler!

0
17 Okunma
Copilot ses modu özellikler

Microsoft şirketinin sahip olduğu Copilot, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir yapay zeka asistanıdır. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yapay zeka özellikleri ile de adını duyurmayı başardı. Copilot ile beyin fırtınası, yazma, kodlama ve araştırma gibi görevlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Peki Copilot’a ne gibi yeni özellikler getirildi? İşte haberin detayları…

Microsoft Copilot, yapay zeka özelliklerini artırıyor!

Microsoft, Copilot’u yeniden inceliyor ve onu daha kişiselleştirilmiş bir yapay zeka asistanına dönüştürebilmek için gelişmiş ses ve görüntü yetenekleri ekliyor. Copilot’a yeni eklenen özelliklerin arasında manşetleri okuyabilecek sanal bir haber sunucusu modu, neye baktığınızı görebilme yeteneği ve Copilot ile konuşarak iletişim kurmanıza yarayacak yeni bir ses özelliği bulunduğu bildiriliyor. Copilot’un yeni ses özelliğinin OpenAI şirketine ait ChatGPT’de kullanılan Gelişmiş Ses Moduna oldukça benzeyeceği düşünülüyor.

Copilot Microsoft ses modu yeni

Microsoft şirketi, bu yılın başlarında 2022 yılında kurulmuş olan Inflection AI şirketinden bir grup kişiyi işe aldı. İşe alınan kişilerin arasında şu anda Microsoft AI’ın CEO’su olan Google DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman da bulunuyor. Ayrıca bu Süleyman’ın Copilot adına yaptığı ilk değişiklik diyebiliriz. Mustafa Süleyman açık bir mektupta şunları yazdı: “Microsoft AI olarak herkes için bir yapay zeka arkadaşı yaratıyoruz. Daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen, daha sakin, daha yardımsever ve destekleyici bir teknoloji çağı yaratabileceğimize gerçekten inanıyorum.”

Copilot’un tasarım ayağındaki değişikliklerden bahsedecek olursak arayüzünde büyük bir farklılık olduğunu söyleyebiliriz. Copilot’a eklenen ‘Keşif’ sayfası ile artık daha ilgi çekici görünüyor. Ayrıca Microsoft, bu Keşif sayfasını daha önceden Copilot ile gerçekleştirdiğiniz konuşmalar ile durmadan yeniliyor. Yeni Copilot’un arayüzünün ötesinde, ChatGPT’ninkine çok benzer ses yetenekleri ekliyor.

Artık konuşabilen bu yapay zeka ile sohbet edebilir, sorular sorabilir hatta konuşmayı tıpkı gerçek bir insanla konuşuyormuşsunuz gibi yarıda kesebilirsiniz. Copilot ile sohbet etmek için geliştirilmiş dört ses seçeneğinden birini seçin ve merak ettiğiniz her şeyi sorun!

50 Viking mezarı, tarihi sırları açığa çıkaracak bulgular sunuyor

Peki siz yenilenmiş Copilot hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yapay zeka platformlarını kullanıyor musunuz? En çok hangi özelliği beğendiniz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz