CrowdStrike mavi ekran krizi: BTK’den kritik açıklama

0
443 Okunma
Microsoft Windows CrowdStrike Mavi Ekran Hatası

Birkaç gün önce Windows işletim sistemli cihazlar dünya genelinde büyük bir kesinti yaşadı. CrowdStrike tarafından sağlanan güncelleme, birçok bilgisayarın mavi ekran hatası almasına yol açtı. Bu durum, CrowdStrike kullanan işletmelerin hizmet veremez hâle gelmesine neden oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu konuda açıklamalarda bulunarak, yaşanan sorunun detaylarını ve çözüm önerilerini paylaştı. İşte Microsoft Windows CrowdStrike mavi ekran hatası ile ilgili detaylar…

Microsoft Windows CrowdStrike mavi ekran hatası nasıl düzelir?

BTK’nin yaptığı açıklamaya göre; yaşanan global kesintinin nedeninin siber saldırılarla ilişkili olmadığı açıklandı. Sorunun, CrowdStrike yazılımını kullanan cihazlarda meydana geldiği ve bu durumun detaylarının SİP platformu üzerinden ilgili kurumlarla paylaşıldığı belirtiliyor. Açıklamada, BTK’nin yerli ve milli ürünlerle yedi yirmi dört siber güvenlik hizmeti sunduğu vurgulanıyor.

BTK, Microsoft Windows CrowdStrike mavi ekran hatası yaşayan kullanıcılar için adım adım çözüm önerileri sundu. Adımlar şu şekilde:

1- Windows’u Güvenli Modda veya Windows Kurtarma Ortamında Başlatın: İlk olarak, cihazınızı güvenli modda veya kurtarma ortamında başlatarak sorun giderme sürecine başlayın.

2- CrowdStrike Klasörüne Erişim Sağlayın: C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin. Bu dizin içinde mavi ekran hatasına neden olan dosyayı bulmanız gerekecek.

Samsung’un yeni güncellemesi iOS 18’e meydan okuyor: One UI 7

3- Hatalı Dosyayı Yeniden Adlandırın: Dizinde “C-00000291*.sys” ile başlayan dosyayı bulun ve adını değiştirin. Bu işlem, hatalı dosyanın sistem üzerindeki etkilerini ortadan kaldırabilir.

4- Bilgisayarı Yeniden Başlatın: Adımları tamamladıktan sonra bilgisayarınızı normal şekilde yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Microsoft Windows CrowdStrike Mavi Ekran Hatası

Bu adımları takip ederek CrowdStrike kaynaklı mavi ekran hatasını giderebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda, ilgili destek kanallarından yardım almayı unutmayın.

Peki siz ilgili durum hakkında neler düşünüyorsunuz? Sunulan çözüm önerisini denediniz mi? Deneyimlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında diğer okurlarla beraber paylaşabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz