Mükemmel Instagram fotoğrafları ve yansıtılan gerçek

0
453 Okunma
Instagram fotoğrafları

Sosyal medya bizi mükemmel olmaya sürüklüyor. Bunun en büyük örneği ise mükemmel algısını güçlendiren Instagram fotoğrafları. Mobil fotoğrafçılığın her geçen gün arttığını görüyoruz.

Bunun en büyük nedeni ise şüphesiz akıllı telefonların gelişen kamera performansları. Uygun fiyatlı olsa bile oldukça iyi fotoğraflar çekmeyi sağlayan akıllı telefonların da varlığıyla, sosyal medya mobil fotoğrafçılığı aldı başını gitti.

Ancak Instagram gibi en popüler fotoğraf paylaşma platformlarında işler nasıl işliyor? Gerçekten de mükemmel yakalanan ve çekilen fotoğraf kareleri, gerçekten de mükemmeller mi? Aslında değiller. Kamera arkasında hem pozu veren kişilerin hem de fotoğrafçıların yaşadıklarını gözler önüne seren bu fotoğraflar, buzdağının görünmeyen yüzünü ortaya koyuyor.

Instagram fotoğrafları ile değişen fotoğraf algısı

Sosyal medya platformları arasında en çok fotoğraf paylaşma uygulamaları kullanılıyor. Gerçeklik ve yansıtılan gerçeklik algısı arasındaki çizginin iyice soluklaştığı günümüzde Instagram fotoğrafları farklı dünyaları yansıtmaya devam ediyor.

Bir proje kapsamında çekilen mükemmel fotoğrafların gerçek yüzünü ortaya koyan genç fotoğrafçı, gerçekten keyifli fotoğraflar ortaya çıkmasını sağladı.

Instagram fotoğrafları

Kai Böttcher, 25 yaşında genç bir fotoğrafçı. Neredeyse 15 yaşından beri fotoğrafçılığın içinde bulunan Böttcher, kusursuz fotoğrafların sahne arkasını paylaşmaya karar verdiğinde, dijital fotoğrafçılık tutkusunu da ortaya koymuş oluyor.

Instagram fotoğrafları

Böttcher, fotoğrafçılık alanında kendisini geliştirmeye başladıkça kendisinin gerçeküstü ve photoshop odaklı fotoğraflara odaklanmaya başladığını aktarıyor. Bu ilgisini yaptığı işlere de yansıtan fotoğrafçı olumlu geri dönüşler aldıktan sonra portrelere odaklandığını söylüyor.

Instagram fotoğrafları

Çekilen fotoğraflarda genellikle ışık oyunlarının yer aldığını görüyoruz. Bu ise fotoğrafçının manipüle etme ve bokeh efektiyle oynamayı sevmesiyle alakalı bir durum.

Genç fotoğrafçının yarattığı bu dünyanın ötesinde Instagram gibi içerik paylaşma platformları için özel olarak çekilen fotoğraflar da söz konusu. Instagram üzerinde popüler olan tarihi veya doğal mekanlar, Instagram fenomenlerinin ya da olmak isteyenlerin uğrak mekanları haline geliyor.

Instagram fotoğrafları

Geçenlerde lavanta tarlalarının Instagram’ın fenomenleri tarafından fotoğraf çekmek uğruna harap edildiğini görmüştük. Fransa ve İngiltere’nin belirli bölgelerinde bulunan lavanta tarlaları mükemmel fotoğraflar çekmek adına mahvedildiği ve köylülerin konuyu protesto ettiğinin haberlerini okumuştuk.

Bununla beraber sırf görsel açıdan iyi oldukları için zehirli atık göllerine girip sağlık sorunları yaşayan insanlara tanıklık ettik. Yine hassas yaklaşılması gereken tarihi yerler ise fotoğraf çekmek uğruna harap oluyor. Önlemlerin alınması gerektiğini söyleyenler olduğu gibi bu mükemmel fotoğraf çılgınlığının bir gün sona ereceğini söyleyenler de bulunuyor.

Instagram fotoğrafları

Instagram fotoğrafları

Instagram fotoğrafları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz