Netflix, yayın yapan rakiplerini altı Oscar ile geride bıraktı

0
287 Okunma

Netflix dün gece akış rakiplerini geride bırakarak altı Oscar kazanırken, A24 filmi Everything Everywhere All at Once büyük kategorilerde ödülleri silip süpürdü.

Netflix altı Oscar kazanırken Everything Everywhere All at Once ödülleri domine ediyor

En iyi uluslararası uzun metrajlı film, en iyi sinematografi, en iyi yapım tasarımı ve en iyi orijinal müzik dallarında Oscar kazanan Almanca uzun metrajlı filmi All Quiet on the Western Front ile Los Angeles’ta düzenlenen 95. Akademi Ödülleri’nde Netflix güçlü bir akşam geçirdi.

Yayıncı ayrıca Guillermo del Toro’nun Pinokyo’suyla ilk animasyon uzun metrajlı filmi Oscar’ını kazandı ve The Elephant Whisperers ile kısa belgesel kategorisinde zafer kazandı. Kartiki Gonsalves tarafından yönetilen film, Güney Hindistan’da hayatlarını öksüz bir bebek file bakmaya adayan yerli bir çifti konu alıyor.

netflix-yayin-yapan-rakiplerini-alti-oscar-ile-geride-birakti-1

HBO Max en iyi belgesel ödülünü CNN Films ile birlikte çekilen Navalny ile kazandı. Doktor, Rus muhalefet lideri Alexei Navalny ve zehirlenmesiyle ilgili olaylar etrafında dönüyor. Geçen yıl Coda’nın en büyük ödülünü evine götüren Apple TV+, İngiltere’de BBC’de ve diğer ülkelerde Apple TV+’da lanse edilen The Boy, the Mole, the Fox & the Horse ile en iyi kısa animasyon filmi dalında Oscar kazandı. 25 Aralık’ta.

Bilimkurgu aksiyon-komedi draması Everything Everywhere All at Once ise gecenin en büyük galibi oldu ve eve yedi Oscar kazandırdı: en iyi film, yönetmen, orijinal senaryo, başrol oyuncusu, yardımcı kadın oyuncu, yardımcı erkek oyuncu ve kurgu. Bu, onu 2008’deki Slumdog Millionaire’den bu yana en çok ödül alan en iyi film kazananı yaparken, Michelle Yeoh’un en iyi kadın oyuncu ödülü, onu Oscar’ların 95 yılında ödülü kazanan ilk Asyalı kadın yaptı.

Diğer kazananlar arasında başrolünde Brendan Fraser’ın en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandığı The Whale’ın yanı sıra Top Gun: Maverick, Black Panther: Wakanda Forever, Avatar: The Way of the Water, Women Talking, RRR ve An Irish Goodbye yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz