Xiaomi’nin POCO’sundan ilk tablet geldi!

0
502 Okunma
POCO Pad

Teknoloji dünyasında heyecan uyandıran bir gelişme yaşandı: Xiaomi’nin alt markası POCO, tablet pazarına bir giriş yaparak ilk tableti POCO Pad’i tanıttı. Uygun fiyatı ve özellikleriyle dikkat çeken POCO Pad, hem eğlence hem de iş dünyasında kullanıcılar için cazip bir seçenek sunmaya hazırlanıyor. Peki neler vadediyor? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

İlk tablet POCO Pad, hangi özelliklerle ve ne kadar fiyatla gelecek?

POCO Pad; 12,1 inç büyüklüğünde, 2,5K çözünürlükte ve altmış sekiz milyar renk desteğine sahip LCD ekranıyla dikkat çekiyor. 120 Hz yenileme hızı, kullanıcıların akıcı bir izleme deneyimi yaşamasını sağlarken, altı yüz nit tepe parlaklığı ise dış mekân kullanımlarında bile net bir görüntü sunuyor. Ekran ayrıca DC karartma teknolojisiyle düşük parlaklık seviyelerinde titreşimsiz görseller sağlıyor. 16:10 en boy oranı sayesinde video izlemekten belge düzenlemeye kadar her türlü kullanımda görüntü sunuyor. Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği ile izleme ve dinleme deneyimini beraberinde sunuyor.

POCO Pad

Yalnızca 7,52 mm inceliğinde ve beş yüz yetmiş bir gram ağırlığında olan POCO Pad, dayanıklı metal tasarımıyla geliştirilmiş. Gri ve mavi renk seçenekleriyle sunulan bu tablet, ince ve hafif yapısı sayesinde kullanıcıların tableti kolayca taşıyabilmesini ve uzun süreli kullanımlarda bile rahatlıkla işlem yapabilmesini sağlamayı hedefliyor.

POCO Pad, Snapdragon 7s Gen 2 işlemcisi ve 8 GB RAM’lik bir performans sunuyor. 256 GB dâhilî depolama alanı, kullanıcıların geniş bir uygulama ve dosyaları depolamasına olanak tanırken, microSD kart desteği sayesinde bu kapasite 1,5 TB’a kadar genişletilebiliyor. Bu donanımın da; oyun oynarken, video düzenlerken veya çoklu görevler yürütürken yüksek performans sunması amaçlanıyor.

10.000 mAh kapasiteli batarya, POCO Pad’in uzun pil ömrü sunmasını sağlıyor. Ayrıca, 33 W hızlı şarj desteği ile kullanıcılar, kısa sürede cihazlarını şarj edebilecekler. POCO, on beş dakikalık şarjın yirmi altı saatlik müzik çalma süresi sağladığını belirtiyor. Bu özellikler, kullanıcıların gün boyu kesintisiz bir şekilde tabletlerini kullanabilmelerini mümkün kılıyor.

POCO Pad

Android 14 tabanlı HyperOS işletim sistemiyle gelen POCO Pad, uyumlu HyperOS telefonlarla sunduğu entegrasyon özellikleriyle de öne çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar, telefon ekranlarını tablete aktarabilecek, cihazlar arasında içerik sürükleyip bırakabilecek ve ortak bir pano kullanabilecekler. Ayrıca tablette, tek dokunuşla telefon bağlama gibi pratik özellikler de sunuluyor.

POCO, tabletin işlevselliğini arttırmak için çeşitli aksesuarlar da sunuyor. POCO Pad Cover; tableti darbelere ve çizilmelere karşı koruyor. POCO Pad Klavye; tabletin bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını sağlıyor. Not almak ve çizim yapmak isteyen kullanıcılar için POCO Akıllı Kalem de mevcut.

POCO Pad, tanıtım fiyatıyla 300 Dolar’dan satışa sunulacak. Tanıtım döneminin ardından fiyat 330 Dolar’a çıkacak. POCO Pad Klavye 80 Dolar, POCO Smart Pen 60 Dolar ve koruyucu kapak 20 Dolar olarak fiyatlandırılmış.

POCO Pad’in başlıca özellikleri

Tasarım: Dayanıklı metal gövde; gri ve mavi renk seçenekleri.

Ekran: 12,1 inç 2,5K çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı, 68 milyar renk desteği, DC karartma, Dolby Vision.

Ses: Dört hoparlör, Dolby Atmos desteği.

İşlemci: Snapdragon 7s Gen 2.

Depolama ve RAM: 8 GB RAM, 256 GB depolama. (1,5 TB’a kadar genişletilebilir)

Kamera: 8 megapiksel ön ve arka kamera.

Pil: 10.000 mAh, 33 W USB Type-C hızlı şarj.

Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 3,5 mm ses girişi.

Sensörler: İvmeölçer, jiroskop, ortam ışığı sensörü, renk sıcaklığı sensörü, elektronik pusula, hall sensörü.

İşletim Sistemi: Android 14 tabanlı HyperOS.

Aksesuarlar: Akıllı Kalem, klavye, koruyucu kapak.

Boyutlar: 280 x 181,85 x 7,52 mm.

Ağırlık: 571 gram.

Peki siz bu gelişme hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

Dikkatinizi çekecek diğer bir haberimiz:

Xiaomi, yeni katlanabilir telefonuyla geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz