Roblox’a erişim engelinin ardından ilk açıklama geldi!

0
893 Okunma
Roblox Açıklaması

Geçtiğimiz zamanlarda, Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan popüler oyun platformu Roblox, Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu’nun (BTK) vermiş olduğu kararla erişime engellenmişti. Bu gelişme, başta çocuklar ve gençler olmak üzere geniş bir kullanıcı kitlesi arasında büyük bir yankı uyandırdı. Özellikle, Roblox’un Türkiye’de milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde, erişim engeli kararı, hem ebeveynlerin hem de oyun geliştiricilerinin dikkatini çekti. Roblox açıklaması ile ilgili ilk açıklamalar haberimizde…

Erişim engelinin ardından gelen Roblox açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, platforma gelen erişim engelinin Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla alındığını ifade etti. Bu kararın arkasında yatan sebeplere ilişkin açıklama ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Bakan Tunç, Roblox’un çocukların istismarına yol açabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle ilgili erişim engelinin uygulandığını ifade etti. Ayrıca Bakan Tunç, toplumsal yapıya zarar verebilecek, çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü faaliyete karşı duracaklarını ve bu tür girişimlere müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Roblox Açıklaması

Alınan bu kararın ardından Roblox, sosyal medya hesapları üzerinden ilk açıklamasında bulundu. Şirket, Türkiye’de Roblox’a getirilen erişim engelinin farkında olduklarını ve platformu en kısa sürede yeniden erişilebilir hâle getirmek için yetkililerle iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirtti.

Roblox, Türkiye’de milyonlarca kullanıcının platformlarını ziyaret edip kullandıklarını ve bu kullanıcılar içerisinde platform üzerinde kariyerlerini inşa eden birçok geliştirici olduğunu da hatırlattı. Ayrıca, topluluklarını güvende tutma konusundaki kararlılıklarını yineleyerek, çocukları koruma konusunda küresel politika yapıcılarla aynı görüşte olduklarını ifade etti.

Instagram’dan yenilikçi hamle: Tekgönderi, 20 içerik!

Tüm bunların ardından, henüz bilgisi olmayan kitlenin merak ettiği soru ise erişim engeli getirilen Roblox platformunun ne olduğu. Roblox: 2006 yılında piyasaya sürülen, platformu kullananların kendi oyunlarını oluşturmalarına ve başkalarının oluşturduğu oyunları oynamalarına imkân tanıyan çevrim içi bir oyun platformudur. Kitle olarak özellikle çocuklar ve gençlere hitap eden bu platform, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip.

Türkiye’de de yaklaşık on milyon kullanıcının olduğu tahmin edilen Roblox’un erişime açılıp açılmayacağı ise merak konusu.

Alınmış olan bu erişim engeli kararı hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Ebeveyn olarak veya kullanıcısı olarak yerinde verilmiş bir karar mı dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizlerle ve okurlarımızla paylaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz