Samsung Galaxy Z Fold 6, Huawei Mate XT karşısında eski görünecek!

0
276 Okunma

Geçtiğimiz hafta iPhone 16 serisinin tanıtılmasının hemen ardından Huawei, dünyanın ilk üçe katlanabilir akıllı telefonu olan Mate XT’yi piyasaya sürerek Apple’ı gölgede bırakmaya çalıştı. Cihazın 19.999 yuanlık fiyat etiketi (yaklaşık 2.819 dolar) geniş bir kitleye hitap etmese de, yaklaşık dört milyon kişi bu cihaza ilgi gösterdi. Bu ilgi her ne kadar satışa dönüşmeyebilir, ancak Çinli teknoloji devi, Samsung Galaxy Z Fold 6 gibi en üst segment katlanabilir telefonlar için yeni bir standart belirlemiş oldu.

Huawei Mate XT, Samsung Galaxy Z Fold 6 karşısında mühendislik harikası gibi duracak

Samsung, Apple’ın katlanabilir bir telefonu olmamasını tiye alırken, Huawei ikiye katlanabilen değil, üçe katlanabilen bir telefon piyasaya sürerek teknoloji dünyasında öne geçti. Üç ekrana sahip olmasına rağmen, Mate XT, Z Fold 6’dan sadece bir milimetre daha kalın olacak. Reddit’te paylaşılan bir fotoğraf, iki telefonun yan yana nasıl görüneceğini gösteriyor ve Huawei Mate XT’nin Samsung Galaxy Z Fold 6’ya kıyasla bir mühendislik harikası gibi duracağını ortaya koyuyor.

Resmi teknik özelliklere göre Mate XT, katlanmış halde 12,8 mm kalınlığa sahip olacak. Galaxy Z Fold 6 ise 12,1 mm kalınlıkla biraz daha ince görünecek, ancak sızdırılan fotoğraflarda iki cihaz da neredeyse aynı kalınlıkta olacak. Bu durum, Mate XT’nin ne kadar etkileyici bir cihaz olduğunu gözler önüne seriyor ve Galaxy Z Fold 6, yanında eski moda bir cihaz gibi görünecek.

Samsung’un katlanabilir telefon pazarındaki hakimiyeti giderek zayıflayacak gibi görünüyor. Gelen ön sipariş rakamlarına bakılırsa, hayranlar sürekli olarak yapılan küçük güncellemelerden bıkmış durumda olacak. Samsung’un katlanabilir telefonlarında temel bir sorun olmasa da, kullanıcılar son modellerin heyecan verici bir yenilik sunmadığını düşünüyor. Huawei, tasarım konusunda Samsung’u ciddi anlamda geçerken, Güney Koreli devin teknolojik durgunluğu daha da belirginleşecek.

Bu sadece Huawei ile sınırlı kalmıyor. Mate XT’den önce bile, OnePlus ve Honor gibi rakipler, Samsung’a daha iyi performans göstermesi için baskı uygulayacak. Samsung, yakın zamanda üçe katlanabilir bir telefon çıkaracak gibi görünmese de, firmanın daha ince bir katlanabilir telefon ve 200 MP kameraya sahip yeni bir model üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ancak bu modelin sadece Güney Kore ve Çin’de satışa sunulacak olması planlanıyor. Bu hamle, özellikle Çin pazarında Samsung’un rekabette ayakta kalmasına yardımcı olacak gibi görünecek.

Sonuç olarak, Huawei’nin inovatif yaklaşımı ile Samsung’un bir süredir devam eden küçük güncellemelerden ibaret ürün döngüsü, kullanıcıları daha fazla heyecanlandıracak teknolojiler beklemeye itecek. Huawei’nin yeni Mate XT modeli, Samsung’un katlanabilir telefon pazarındaki liderliğine büyük bir darbe vuracak ve Güney Koreli firmanın yeniden düşünmesini gerektirecek stratejiler ortaya koyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz