WhatsApp’tan yapay zekâ güncellemesi: Meta AI ile yeni özellikler geliyor!

0
387 Okunma
WhatsApp Yapay Zekâ Güncellemesi

WhatsApp, Meta AI ile güçlendirilmiş büyük bir güncellemeyle karşımızda. Imagine Edit, Llama 3.1 405B modeli ve daha fazlasını içeren bu güncelleme, popüler mesajlaşma uygulamasına birçok yenilik getiriyor. İşte WhatsApp yapay zekâ güncellemesi ile ilgili detaylar…

Peki WhatsApp yapay zekâ güncellemesi ile nasıl yenilikler geldi?

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp, yapay zekâ asistanını daha da geliştiren yeni özelliklerini duyurdu. Hem Android hem de iOS kullanıcıları için gelecek olan bu özellikler, her bölgede aynı anda kullanıma sunulmayacak.

WhatsApp Yapay Zekâ Güncellemesi

WhatsApp’ın blog yazısına göre, Meta AI artık yirmi iki farklı ülkede kullanılabilecek. Bu ülkeler arasında Arjantin, Ekvador, Kamerun, Kolombiya, Meksika, Peru ve Şili gibi ülkeler bulunuyor. Ayrıca, yapay zekâ sohbet botu artık sadece İngilizce değil, Almanca, Fransızca, Hintçe, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce dillerini de destekleyecek. İlerleyen zamanlarda ise daha fazla dil desteğinin ekleneceği belirtildi.

Kling AI artık küresel kullanımda! Metinden videoya dönüştüren yeni yapay zekâ

Meta AI’ın dikkat çeken özelliklerinden birisi “Imagine Edit” özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yapay zekâ ile oluşturdukları görselleri metin komutlarıyla düzenleyebilecekler. Örneğin, bir parkta oyun oynayan çocuk görselini oluşturduktan sonra, kullanıcı bu ortamı farklı bir şekilde değiştirebilir veya çocuğun kıyafetini farklı bir kıyafetle değiştirebilir. Bu özelliğin kullanımı, “imagine” yazıp istenilen görselin tarif edilmesiyle oluşuyor. Ayrıca şirket, ilgili özelliğin küresel olarak kullanıma sunulacağı bilgisini paylaştı.

WhatsApp Yapay Zekâ Güncellemesi

WhatsApp yapay zekâ güncellemesi ile gelen bir diğer yenilik ise “Imagine Yourself” özelliği oldu. Bu özellik, kullanıcıların “imagine me” (beni hayal et) yazıp boşluk bırakarak kendi görsellerini oluşturmasına olanak tanıyor. Örneğin, bir kullanıcı “imagine me tennis player” komutuyla, kendini bir tenis oyuncusuna dönüştürebilir veya “imagine me as 3D sticker” komutuyla da vesikalık bir fotoğrafını 3D sticker’a dönüştürebilir. Şu an beta olarak yalnızca ABD’deki kullanıcılar için kullanımı mevcut olan bu özellik, ilerleyen zamanlarda daha çok ülkede kullanıma sunulacak.

WhatsApp Yapay Zekâ Güncellemesi

Meta AI’nin oluşturmuş olduğu görsellerin güvenliği konusunda WhatsApp, kullanıcılarının kişisel mesajlarının ve aramalarının uçtan uca şifrelenmiş olarak kalacağını belirtiyor. Bu, WhatsApp veya Meta’nın bu bilgileri göremeyeceği veya dinleyemeyeceği anlamına geliyor. Meta AI, kullanıcıların yanıtlarını iyileştirmek için sürekli olarak çalışıyor ve iki haftada bir yeni iyileştirmeler sunuyor.

WhatsApp’ın bu yeni yapay zekâ güncellemeleri, kullanıcıların mesajlaşma deneyimini daha interaktif ve eğlenceli hâle getirmeyi hedefliyor. Meta AI ile gelen bu yenilikler sayesinde, WhatsApp kullanıcıları çok daha kişiselleştirilmiş içerikler oluşturabilecekler.

Peki siz kullanıcısı olduğunuz bu uygulamanın yapay zekâ destekli güncellemesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu teknoloji ile gelen özellikleri nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz