Xiaomi’nin yeni tableti Mi Pad 5 sızdırıldı

0
521 Okunma

Pandemi ile evden çalışma ve uzaktan eğitimin artması tabletlere olan ilgiyi arttırdı. Xiaomi pazardaki açıklığı fark ederek, tablet pazarına girmeye karar verdi. En son Haziran 2018 yılında Mi Pad 4’ü çıkaran firma, istediğini başarıyı elde edememişti. Şirket bu yıl Mi Pad 5 ile yeniden piyasaya girmeye hazırlanıyor.

Mi Pad 5 görselleri sızdı. İşte özellikleri

Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, tabletin görüntüleri sızdı. Xiaomi telefonlara benzeyen tasarım hakkında henüz çok fazla bilgi bulunmuyor. Tabletin ilk renderi olarak değerlendirilen görseller, tabletin çift kameraya sahip olduğuna dair bilgi veriyor.

mi pad 5

Sızdırılan görselin yanı sıra teknik özellikler hakkında da bilgiler yer alıyor. Tabletin 2K çözünürlük ve 144Hz ekran yenileme hızı ile gelmesi bekleniyor. LCD olarak tasarlanan ekran da Corning Gorilla Glass 5 kullanılacak.  Görsellerde karşımıza çıkan kamera ise, tablete göre oldukça iyi performans sunacak. Sony IMX586 sensör sahip 20 Megapiksel ana kameraya 13 Megapiskellik geniş açılı makro lensin bulunuyor.

Tasarım özellikleri hakkında da bazı bilgilere erişebiliyor. Görüntülere göre Mi Pad 5 alüminyum alaşımlı çerçeveler sahip. Şık görünümüne katkı sağlayan bu detayın yanı sıra, Xiaomi cihazlarda kullanılan kasa yanına monte parmak izi okuyucu bu tablette de karşımıza çıkacak.  Qualcomm Snapdragon 870’den güç alan cihazın ayrıca manyetik bir kaleminin olması bekleniyor.

Xiaomi Mi Pad 5’in beklenen yurt dışı fiyatları

Mi Pad 5 8GB RAM/128GB modeli 619 dolar ve 256GB modeli 666 dolara satılması bekleniyor. Ayrıca 12 GB RAM seçeneği bulunan tabletin 512GB modeli 774 dolarken 1TB modeli 851 dolara satışa çıkacak.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz