Yeni başlayanlar için 13 pişirme önerisi

0
340 Okunma

Mutfağa girmek istiyorsunuz ancak kendinize güvenmiyorsunuz. Ya da güveniyorsunuz ama sonuç pek iç açıcı olmuyor. Üzülmeyin aşağıda sıraladığımız  yeni başlayanlar için 13 pişirme önerisi başlangıç olarak işinize yarayacaktır!

1- Pişirmek sanattır, fırınlamak ise bilim!
Yemeği pişirirken içine bir dolu şey atabilirsiniz, biraz fazla yağ damlatabilirsiniz ve bundan kimseye zarar gelmez ancak, fırına bir kek koyacağınızda her küçük şeyin çok büyük önemi vardır. Tek bir yanlış, keklerin yapısını bozmaya yeterlidir ve siz bunu keki fırından çıkarana kadar bilemezsiniz. Özellikle ilk kez yapacağınız bir tarif için ayrıntısı ayrıntısına okuyup öyle başlamayı unutmayın .

2- Ölçü önemli
Genellikle bizler her şeyi bildiğimizi sanıp gözümüzün kararına ve ya elimizin ölçüsüne güvenip tarifi mahvedebiliriz. Yemek tariflerinde ölçüler belli bir nedene göre verilmişlerdir bu sebeple elinizdeki Un’u birden değil de azar azar ve ölçüye göre koymanız oldukça önemlidir.

3- Kaliteli malzeme kullanınÇoğunlukla markete gittiğimizde elimiz kaliteli olana değil de ucuz olana gider ki bütçemize göre hareket edebilelim. Ancak bazen bu konuya ayrıca dikkat etmek gerekiyor ki sırf ucuza satılıyor diye hem sağlık açısından kötü hem de lezzetsiz bir malzeme almayalım. Bazen fiyat kaliteyi belli eden etkendir unutmayalım.

4- Malzemelerin sıcaklığını iyi ayarlayınEğer yemeği yaparken tarif sizden katı yağ, erimiş yağ ya da oda sıcaklığında bulunmuş yağ istiyorsa yapacağınız ufak değişiklik sonucu etkileyecektir. Hazırlayacağınız iki hamurdan birine katı yağ diğerine oda sıcaklığında erimiş yağ eklemenin farkı çok BÜYÜKTÜR.

5- Parşomen kağıt en iyi arkadaşınız olabilirParşomen kağıtlar daha iyi hamur pişirmenize yardımcı olacaklardır. Ayrıca keklerin ve brownielerin fırın tavasından dağılmadam ve kolay çıkmasını sağlayabilir.
parşömen kağıt6- Yağla ve şekerle
Eğer fırına koyacağınız yemeğinizin dışının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız tavayı yağlamayı ve ardından tavaya şeker eklemeyi unutmayın.

7- Coockie’lerinizin kenarları sertleşince fırından çıkarın
Eğer tamamı sertleşinceye kadar beklerseniz dişlerinizi kırabilirsiniz!

8- Muffin’leriniz ve Cupcake’leriniz için dondurma kaşığı

dondurma kaşığıMuffin’lerinizi yada Cupcake’lerinizi hazırlarken porsiyonunuzu ayarlamak için dondurma kaşığı mükemmel bir ölçü olucaktır.

9- Çok fazla karıştırmayın!
Nadiren tariflerde ‘topaklar gidene kadar karıştırın’ derler ve genellikle her şey karışıncaya kadar devam edin derler. Bunda da ciddidirler!  Malzemeyi fazla karıştırmak her zaman iyi olmayabilir.

10-Cookielerinizi taze tutmak için ekmek!
Kalmış ekmek uçlarını değerlendirmek için harika bir fırsat. En iyi işe yaradığı yöntem ise ekmekle Coockie arasına streç film koymaktır, böylelikle yumuşamazlar.

11- Çikolatalı Brownie’lerinize kahve ekleyin

brownieHayır, bu onların tadını kahve gibi yapmıyor, sadece çikolatalarının daha fazla çikolata tadı vermesini sağlıyor.

12- Eriteceğiniz çikolatalara sıvı hindistan cevizi yağı koyunEritmekte olduğunuz çikolatalarınızı seyreltmek için bir ya da iki damla hindistan cevizi yağı koymak pişirdiğiniz şeyleri çikolata ile kaplarken de kontrolünüzde olmasınız sağlayacaktır.

13- Kahverengi şekerlerinizi yumuşak tutmak için Marshmallow !
2 ya da 3 Marshmallow’u kahverengi şekerlerinizin olduğu kaseye koyun, böylece sertleşmeyecekler.

Şimdi mutfak hakkında bir kaç şey öğrendiniz işte!  Verdiğimiz 13 küçük öneriyi  uygulamaya koymak için malzemelerinizi kapın ve hazırlığa başlayın. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz