Yeni Wi-Fi çekim rekoru eskisini beşe katladı!

0
86 Okunma
Wi-Fi çekim rekoru HaLow

Morse Micro isimli şirket 2024 yılının Ocak ayında HaLow standart Wi-Fi teknolojisi ile (802.11ah) San Francisco’nun yüksek parazitli sahil bölgesinde 1.8 mil mesafeden -yaklaşık 2.8 km- video görüşmesi gerçekleştirerek dünyanın en uzak mesafeden Wi-Fi çekim rekorunu kırmıştı. Bu dünya rekorunu aynı şirket yeniden denedi. Bu sefer bu dünya rekoru kırsal alanda bulunan Joshua Tree Ulusal Parkı’nda denendi.

Dünya rekoru yeniden kırıldı!

Şimdi ise günümüzde kırsal alanda bulunan Joshua Tree Ulusal Parkı’nda 9.9 mil mesafeden -ki bu da yaklaşık olarak 15.9 km mesafeye tekabül ediyor- neredeyse bir önceki rekorun beş katı fazla mesafeden dünya rekorunu baştan kırdılar!

Wi-Fi çekim rekoru kırıldı

İlk kırdıkları dünya rekorunda San Francisco’daki sahil testinin bağlantı hızı; 500 metrede 11 Megabit/saniye, 2.8 kilometrede 1 Megabit/saniye hıza kadar değişebiliyordu. Yeni kırılan dünya rekorunda ise HaLow teknolojisinin verimi 15.9 kilometrede 2 Megabit/saniye hıza ulaşabildi. Araştırmacılar, Joshua Tree Ulusal Parkı gibi kırsal bir bölgede yoğun nüfuslu bir yere (San Francisco Sahil bölgesi) kıyasla ne kadar az parazit bulunduğu dikkate alındığında alınabilecek en iyi sonucun alındığını belirtiyor.

macOS Sequoia bugün yayınlanıyor: Mac’iniz için neler değişecek?

Morse Micro’nun bu dünya rekoru HaLow teknolojisinin pahalı hücresel verilere veya zayıf hücresel kapsama alanına ihtiyaç duymadan çiftçilik de dahil olmak üzere dış mekanda bulunanlar için çok daha mantıklı olduğunu gösteriyor. Dış mekandan ayrı olarak kentsel bir yerleşim alanı senaryosunda, hücre sinyallerinin ve kalabalık bölgelerin yoğunluğu nedeni ile büyük olasılıkla gereksiz bir teknoloji olduğu düşünülüyor. Gerçekleşmesi durumunda ise dışarıdan etkiye fazla maruz kalabilmesi olasılığı HaLow’un kapsama derecesini çok sınırlı bir şekilde mevcut tutabilir.

Peki siz HaLow teknolojisini kullanarak Morse Micro şirketinin kırdığı bu dünya rekorları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz