YouTube’dan yeni hamle: Reklam engelleyici kullananlara siyah ekran şoku!

0
468 Okunma
YouTube Reklam Engelleyici Siyah Ekran Önlemi

YouTube, reklam engelleyici kullananlara karşı yeni bir önlem alıyor. Video izlerken reklam engelleyici kullanan kullanıcılar artık bir durumla karşılaşıyor. Peki YouTube reklam engelleyici siyah ekran önlemi nasıl alınmış? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

YouTube reklam engelleyici siyah ekran önlemi nedir ve ne işe yarıyor?

YouTube, reklam engelleyicilerle mücadele etmek için sunucu tabanlı reklamları test etmeye başladı. Bu reklamlar, videonun bir parçası olarak sunuluyor ve reklam engelleyiciler tarafından engellenemiyor. Bunun sonucunda da, kullanıcılar reklam süresi boyunca siyah bir ekran görüyor.

YouTube Reklam Engelleyici Siyah Ekran Önlemi

Reddit gibi platformlarda, kullanıcılar altı saniye ile yirmi saniye arasında süren bu siyah ekranlardan şikayetçi. Bu durum, bazı kullanıcıları rahatsız ederken bazı kullanıcılar için rahatsız edici olmasa da, YouTube’un bu önlemi reklamların atlanmasını zorlaştırıyor ve kullanıcıları YouTube Premium’a yönlendirme amacı taşıyor.

YouTube, sadece reklam engelleyicilere karşı önlemler almakla kalmıyor. Aynı zamanda izleyicileri ve içerik oluşturucularını siber saldırılardan korumak amacıyla tarayıcı uzantıları için güvenlik standartlarını da yükseltiyor.

ChatGPT’nin insan benzeri gelişmiş ses modu özelliği geliyor!

YouTube’un bu reklam teknolojisi şu an için sınırlı kullanıcılarla test ediliyor. Ancak, bu yeniliğin geniş kitlelere yayılması hâlinde, YouTube’un reklam gelirlerini arttırması ve kullanıcıları Premium aboneliğe teşvik etmesi bekleniyor.

YouTube’un reklam engelleyicilere karşı geliştirdiği bu yeni strateji, kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Reklam engelleyici kullanan kullanıcılar, videoları kesintisiz izlemek istiyorlarsa, bu yeni önlemle başa çıkmak zorunda kalacaklar. Bu durum, YouTube’un reklam gelirlerini arttırmak ve kullanıcıları Premium aboneliğe yönlendirmek konusundaki kararlılığını da göstermiş oluyor.

YouTube Reklam Engelleyici Siyah Ekran Önlemi

Peki kullanıcısı olduğunuz platformun almış olduğu bu yeni önlem hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yerinde bir karar olmuş mu dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla beraber paylaşabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz