YouTube Shorts süresi uzuyor! Peki videolar kaç dakika olacak?

0
24 Okunma
YouTube Shorts Süre Artışı

YouTube, kısa video platformu Shorts’un süresini arttırmaya hazırlanıyor. Google, içerik üreticilerinden gelen yoğun talepleri değerlendirerek YouTube Shorts videolarının maksimum süresini uzatma kararı aldı. Peki YouTube Shorts süre artışı ile bu yeni süre ne kadar olacak? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

YouTube Shorts süre artışı ile video sürelerinin uzunluğu artık ne kadar olacak?

Kısa videolar son yıllarda sosyal medyanın merkezine yerleşti. TikTok’un popüler olmasıyla beraber hızla yayılan bu format, Instagram ve YouTube gibi dev platformları da etkiledi. Her geçen gün daha fazla içerik üreticisi kısa videolarla etkileşim sağlıyor ve bu durum, platformların video sürelerini gözden geçirmelerine neden oluyor.

YouTube Shorts Süre Artışı

Hâlihazırda altmış saniye ile sınırlı olan YouTube Shorts videoları, 15 Ekim’den itibaren üç dakikaya kadar uzatılabilecek. Google, içerik üreticilerinden gelen talepleri dikkate alarak bu hamleyi yaptığını açıkladı. Böylece YouTube, TikTok ve Instagram Reels ile rekabetinde önemli bir adım atmış oluyor.

YouTube Premium abonelik ücretlerine zam yapıldı! İşte Türkiye fiyatı

Süre artışının yanı sıra Google, YouTube Shorts deneyimini geliştirmek için başka yenilikler de getiriyor. Video izlerken durdurma anında ekranda “Trendler” butonu belirecek. Buna ek olarak, bazı yorumlar da doğrudan videonun üzerinde gösterilecek.

YouTube Shorts, bu değişikliklerle içerik üreticilerine daha fazla özgürlük sunarken, kullanıcıların bu yeniliklere nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

YouTube Shorts Süre Artışı

Peki kullanıcısı olduğunuz bu platformdaki kısa videoların uzama süresi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Belirlenen yeni video süresi uzunluğunu nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz