Hastanede yatan hasta sesli asistan ile yalnızlığı unutacak

0
588 Okunma

Hastane odasında bir gece bile tek başına kalmak insana hem ruhsal olarak zarar veriyor hem de günlük yaptığımız basit işlerin aslında ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Los Angeles’ta bir hastane, hastalarının yalnız hissetmemesi için yeni bir uygulama başlattı. Alexa destekli sağlık platformu olan ‘Aiva’yı test etmeye başlayan hastane, hastanede yatan hasta için sesli asistan hizmeti sunacak. Şimdilik 100 hastanın odasına entegre edilen sistem zamanla tüm hastaneye yayılacak. 

Günümüzde, hastanede yatan hasta yardım çağırabilmek için bir düğmeye basmak zorunda. Yeni sesli asistan sayesinde ise Alexa’ya seslenmek yeterli. Hasta, “Alexa, tuvalete gitmek istediğimi hemşireye söyle” dediği zaman sistem devreye giriyor ve hemşireyi hastanın odasına çağırıyor. Sistem hastanın kimi çağırmak istediğini ayrıştırabiliyor. Örneğin hastanın ağrısı olduğunda hemşireye, banyo ihtiyacı olduğunda ise hasta bakıcıya bilgi gidiyor. 

Alexa sayesinde odadaki televizyonu da konuşarak açıp kapatmak mümkün. Bu yüzden hastanın uzakta kalmış kumanda için kalkmasına gerek yok. Ayrıca Alexa hastaya kitap okuyup hava durumu bilgisi verebilecek kadar da akıllı.

Sesli asistanlar hastanede yatan hasta için yaşamı kolaylaştırıyor. Hastalar bu sayede acılarını ve yalnızlıklarını bile unutabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz