Eli cebinde madalya kazanan Türk sporcumuz, sosyal medyada viral oldu!

0
1.018 Okunma

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan ve rahat tavırları ve ‘havalı’ tarzıyla dikkat çeken sporcumuz Yusuf Dikeç, takımımız Gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde edince dünya çapında gündem oldu. Spor severler, Dikeç’in rahat tavırlarına hayranlık duydu.

Türk Milli Takımı, gümüş madalya ile eve döndü

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla sürerken, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan takımımız, 0 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde finale çıkarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. 

Bununla birlikte, kazandığımız madalya kadar, Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in rahat tavırları ve herhangi bir ekipman kullanmadan atış yapması dikkat çekti.

Sosyal medya kullanıcıları, ülkemizin finalde karşılaştığı Sırbistan ekibinden Damir Mikec’in adeta bir Call of Duty operatörünü andıran ekipmanları ile Yusuf Dikeç’in eli cebinde, numaralı gözlüğü ile yaptığı atışlardaki görsellerini yan yana koyarak milyonlarca etkileşim aldı.

Yusuf Dikeç kimdir?

2012 Yaz Olimpiyatları’nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkemizi temsil eden Dikeç, Mersin’de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları’nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı.

2016 Yaz Olimpiyatları’nda da yer alan eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti. Son olarak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanmayı başardı. Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz