Instagram’a erişim yasağı kalkıyor mu? Bakan Uraloğlu açıkladı!

0
1.134 Okunma
Türkiye ile Instagram

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yetkililerle gerçekleştirilen toplantılarda büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Instagram’a uyguladığı erişim engeli devam ederken, Bakan Uraloğlu bu kısıtlamanın arkasındaki nedenler ve çözüm süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı mı? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

Türkiye ile Instagram arasında anlaşma ne durumda?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’a erişim durumunun, katalog suçlarla ilgili gerekli adımların atılmaması sebebiyle kısıtlandığını ifade etti. Türkiye’nin hassasiyetlerini Instagram yetkililerine net bir şekilde ilettiklerini belirten Uraloğlu şöyle ifadelerde bulundu:

Türkiye ile Instagram

“Bazı taleplerimize ‘Şirketimizin kuralları’ cevabını veriyorlar. Ancak bu ülkede faaliyet gösteriyorsanız, bu ülkenin kanunlarına da uymak zorundasınız.”

Toplantılarda önemli bir mesafe kat edildiğini vurgulayan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Instagram, taleplerimizi dikkate alarak gerekli adımları atacak gibi görünüyor. Bu süreç fazla uzamadan sonuçlanacak.”

Türkiye ile Instagram arasında yaşanan erişim yasağının kaldırılmasına ilişkin detayları da paylaşan Bakan Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’nin taleplerini karşılaması durumunda erişim engelinin kaldırılacağını belirtti.

Meta, Instagram kısıtlamasının ardından Türkiye’de yönetici avına çıktı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’a getirilen erişim engeline dair açıklamalarda bulundu. BTK’nın, Instagram’a hangi sebeplerden dolayı yayın durdurma kararını verdiğini ilettiğini söyleyen Bakan Tunç:

“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Herkes kanunlara uymak zorunda. Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya kuruluşları da ülkemizin yasalarına uymak zorunda. Hiç kimseye ayrıcalık tanınamaz.” ifadesinde bulundu.

Bakan Tunç, Instagram’a yönelik erişim engelinin nedenlerinin açıklandığını ve sorunlu içeriklerin kaldırılması hâlinde erişim engelinin de kaldırılacağını belirtti.

Türkiye ile Instagram

Instagram ile Türkiye arasında yapılan görüşmelerin ardından, platformun Türkiye’nin taleplerini göz önünde bulundurarak adım atması bekleniyor. Bu gelişme, kullanıcıların Instagram’a yeniden sorunsuz bir şekilde erişmesini sağlayacak.

Peki kullanıcısı olduğunuz bu sosyal medya platformunda yaşanan erişim kısıtlaması hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizlerle ve okurlarla paylaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz