Elon Musk: “Size yeterince iyi davrandık, artık savaş vakti!”

0
243 Okunma
elon musk
Sosyal medya platformu X (Twitter), bir süredir Mars, Unilever ve CVS Health gibi reklam boykotuna maruz kaldıkları birçok devasa şirkete resmen savaş ilan etti: Ünlü platformun sahibi Elon Musk ve X CEO’su Linda Yaccarino, resmi hesapları aracılığıyla yaptığı açıklamalarla iyi niyetlerinin sonuna geldiklerini belirtti.

Elon Musk, şirketlerin boykotuna dur demek istiyor

Yaccarino, bu reklamverenlerin X’e karşı yasadışı bir boyko” uyguladıklarını iddia ediyor. Bu boykotun, sporseverler, oyuncular, gazeteciler, aktivistler, ebeveynler ve liderler dahil olmak üzere platformun geniş kullanıcı tabanına zarar vermeyi amaçladığını savunan CEO’nun yaptığı açıklama sonrası Musk’tan da destek geldi.
Dünya Reklamverenler Federasyonu’nun bir parçası olan GARM, çevrimiçi reklamcılık için güvenlik kuralları belirlemek amacıyla kuruldu. Dava, GARM ve diğer grupların X’i milyarlarca dolarlık reklam gelirinden mahrum bırakmak için birlikte çalıştıklarını iddia ediyor. Bu, X’in reklamverenlerle ilgili ilk davası da değil. Şirket daha önce, nefret söylemi içeren paylaşımları kaldırmadığı için X’i eleştiren bir araştırma yayınlayan Dijital Nefrete Karşı Mücadele Merkezi’ne (CCDH) dava açmıştı. Buna karşın dava reddedilerek sosyal medya platformu haksız bulunmuştu. Konuyla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası Elon Musk, resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaşımlara destek vererek, 2 senedir iyi davrarnmaya çalıştıklarını ve boş sözler dışında ellerine hiçbir şey geçmediğini belirterek bu andan sonra hukuki bir savaşa gireceklerini resmen açıkladı. Daha önce ilgili davalarda çok da olumlu sonuçlar alamayan şirketin bu davada nasıl bir sonuçla karşılaşacağı merakla bekleniyor. Nitekim bu kez karşılarında, Musk’ın bile savaşmakta zorlanacağı kadar zengin ve güçlü rakipler olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz