Apple’dan önemli güncelleme! iCloud’unuz güvende mi?

0
220 Okunma
apple ios güncelleme icloud

Apple, iOS 17.6.1 sürümünü birçok yeni özellik getirmesi beklenen iOS 18 güncellemesi öncesi kullanıcılara sundu. Beklenen büyük güncelleme öncesinde bazı hata düzeltmeleri ve iCloud güvenlik sorunlarının çözümüne odaklanıldığını söyleyebiliriz. Peki bu güvenlik sorunları iCloud verilerinizi tehlikeye atıyor mu? İşte yeni güncellemenin detayları…

Apple, iOS 17.6.1 ile kritik sorunu çözdü!

Apple, geçtiğimiz 29 Temmuz tarihinde iOS 17.6 güncellemesini sunmuştu. Bu güncelleme ile beraber verilerinizin gizliliği için çok önemli olan İleri Düzey Veri Koruma özelliği neredeyse bütün iCloud özelliklerine gelmişti. Fakat yeni gelen iOS 17.6.1 güncellemesi ile bu özellikte bir sorun olduğunu anlayabiliyoruz.

Apple iOS güncelleme

iOS 17.6 güncellemesi ile gelen İleri Düzey Veri Koruması özelliğinin güvenlik için önemli rol oynadığını biliyoruz. Bu özellik sayesinde Apple cihazları uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Fakat bu özellikte ciddi bir problem olduğu anlaşıldı. Apple, bu problemi çözebilmek için kritik bir güncelleme yayınladı.

iOS 17.6.1 sürümü ile iCloud için İleri Düzey Veri Korumasını etkinleştirmeyi ve devre dışı bırakmayı engelleyen hatanın düzeltmesi yapıldı. Güncelleme notlarında, “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri içerir ve İleri Düzey Veri Koruma’nın etkinleştirilmesini veya etkisizleştirilmesini engelleyen bir sorunu giderir” ifadesi yer alıyor.

apple ios önemli güncelleme

Apple, iOS ve iPadOS 17.6.1 güncellemesinin yanında Mac bilgisayarları için macOS Sonoma 14.6.1 ve macOS Ventura 13.6.9 güncellemelerini aynı sorunun çözümlenmesi amacıyla yayınladı. Eğer siz de iPhone, iPad veya Mac cihazlarından birini kullanıyorsanız bu sürümü cihazlarınıza yüklemeniz tavsiye ediliyor.

iPhone cihazlarınızı iOS 17.6.1 sürümüne nasıl güncellersiniz?

  1. Adım: Ayarlara gidin.
  2. Adım: Genel’i seçin.
  3. Adım: Yazılım Güncelleme’ye dokunun.
  4. Adım: Güncellemeyi kontrol edin.
  5. Adım: Güncellemeyi indirin ve yükleyin.

Peki siz yeni gelen iOS 17.6.1 yazılım güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone, iPad veya Mac cihazlarınızın güvenliğini artırmak için yeni sürüme güncelleyecek misiniz? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

iOS 18 güncellemesi ile iPhone’larda yenilik: Müzik ve video bir arada!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz