Hesap makinesi geliyor: iPadOS 18

0
300 Okunma
ipados 18 özellikleri

iPad kullanıcıları tarafından uzun zamandır beklenen o uygulama sonunda iPadOS 18 güncellemesi ile iPad cihazlarında yerini alacak. Herkesin merakla beklediği o sorunun cevabı sonunda Apple tarafından verildi: iPad cihazlara hesap makinesi hangi güncelleme ile gelecek?

Yeni güncellemenin özellikleri!

Apple bu sorunun cevabını iPadOS 18 güncellemesinde veriyor. Bu sonbaharda iOS 18, MacOS 15, WatchOS 11 ile beraber çıkması planlanan iPadOS 18 güncellemesinde sonunda hesap makinesi geliyor. iPadOS 18 güncellemesinin Eylül ortasında çıkacağı tahmin ediliyor ve aynı zamanda hesap makinesinin yanı sıra daha ilgi çekici bazı yenilikler de geliyor.

ipados 18 güncelleme

Apple Intelligence da bu güncelleme ile beraber M çipli iPad’lere gelecek. Apple Intelligence, bağlamlardan yararlanarak günden güne daha da gelişiyor. Aynı zamanda Siri’nin daha zeki olmasını sağlıyor. Siri, sizi daha iyi dinleyebiliyor ve önceden konuştuklarınızı da iyi bir şekilde analiz edebiliyor. Apple Intelligence ile beraber Notlar uygulamasına da Apple Pen ile entegre olarak el yazınızı tanıyabilen özellikler geliyor.

iPad cihazlarının çoğunlukla akademik kaygılar ile kullanıldığı günümüzde artık Notlar uygulamasına matematik problemleri çözdürebileceksiniz. Hem de hesap makinesi uygulamasını açmaya gerek kalmadan! Notlar uygulamasının yanı sıra kendinizi daha iyi ifade edebilmeniz için de Mesajlar uygulamasına yeni özellikler ekleniyor.

iPad’e on dört yıl sonra o uygulama geliyor!

Merakla beklenen bir diğer özellik ise Fotoğraflar uygulamasından geliyor. Artık fotoğraflarınızdan istenmeyen nesneleri silebileceksiniz. Böylece sosyal medyada fotoğraflarınız daha güzel ve tam da istediğiniz gibi gözükecek.

Uygulamaların dışında iPadOS 18 güncellemesi ile gelecek olan bir başka özellik ise Denetim Merkezi bölümünü istediğiniz gibi düzenleyebilmeniz. İsterseniz ekran parlaklığı ayarını en aşağıda bırakın isterseniz de ekran kaydı özelliğini en yukarıya çıkartın.

iPadOS 18 ile uyumlu aygıtlar

  • iPad Pro (M4)
  • 12.9 inç iPad Pro (3. nesil ve daha yeni modeller)
  • 11 inç iPad Pro (1. nesil ve daha yeni modeller)
  • iPad Air (M2)
  • iPad Air (3. nesil ve daha yeni modeller)
  • iPad (7. nesil ve daha yeni modeller
  • iPad mini (5. nesil ve daha yeni modeller)

Peki siz yeni gelecek yazılım güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz iPad cihazlarınızı bu güncellemeye güncellemeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz