iOS 17 ve iOS 18 beta sürümlerinde hata çıktı: Ana ekran çöküyor!

0
514 Okunma
iPhone Ana Ekran Çökmesi

iOS kullanıcıları, özellikle son zamanlarda iOS 17 ve iOS 18 beta sürümlerinde meydana gelen bir hata nedeniyle cihazlarının beklenmedik şekilde çökmesiyle karşılaşıyor. Bu sorun, iPhone ve iPad cihazlarının ana ekranında aksaklıklara neden oluyor ve bu sebeple kullanıcıları rahatsız ediyor. Peki iPhone ana ekran çökmesi durumu neden yaşanıyor? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

iPhone ana ekran çökmesi durumu o karakteri yazınca oluyor!

Apple’ın iOS işletim sisteminde ortaya çıkan bir hata, iPhone ve iPad cihazlarının birden çökmesine neden oluyor. Bu sorun, özellikle iOS 17 ve iOS 18 beta sürümlerinde ortaya çıkıyor ve bir karakter kombinasyonunun kullanılmasıyla oluşuyor.

iPhone Ana Ekran Çökmesi

Bu hatayla karşılaşan kullanıcılar, “::” karakterlerini “Uygulama Arşivi” arama alanına yazdıklarında, cihazlarının ana ekranını yöneten Springboard uygulamasının sıfırlandığını ve cihazın kısa bir süre işlevsiz hâle geldiğini bildiriyor. Bu sorun yaşandığında ise cihaz, kilit ekranına dönüyor ve birkaç saniye boyunca kullanılabilir bir durumda olmuyor Ayrıca bahsi geçen karakter kombinasyonu “Ayarlar” uygulamasında yazıldığında da, uygulamanın çökmesine sebep oluyor. Ancak, Spotlight arama özelliğinde bu hatanın yaşanmaması, durumun belirli uygulamalara özgü olduğunu gösteriyor.

iPhone 16 Pro üretiminde değişiklik: Üretim merkezi değişiyor!

iPhone ana ekran çökmesi durumu, iOS 17 ve iOS 18 beta sürümleri için rapor edilmiş olsa da, bazı kullanıcılar ilgili sorunla karşı karşıya gelmediklerini ifade ediyor. Bu da hatanın tüm cihazlarda yaşanmadığını göstermiş oluyor. Apple’ın bu hata hakkında henüz resmî bir açıklama yapmamış olması, kullanıcılar arasında endişe oluşturuyor. Ancak Apple’ın bu tür sorunları genellikle bir sonraki güncelleme ile çözdüğü bilindiğinde ortadaki endişe de kalkmış oluyor. Bu yüzden de yayınlanacak olan iOS 17.6.2 güncellemesinin bu hatayı gidereceği tahmin ediliyor.

Geçmişte yaşanan karakter hataları, iPhone kullanıcıları arasında bu tür sorunlara karşı bir duyarlılık geliştirmiş durumda. Özellikle 2015 yılında ortaya çıkan “Effective Power” hatası, iPhone kullanıcıları arasında bu soruna benzer bu durum oluşturmuştu. Bu hata, cihaza bir mesaj geldiğinde Mesajlar uygulamasını çökertiyor ve cihazın sürekli olarak yeniden başlamasına neden oluyordu.

iPhone Ana Ekran Çökmesi

iOS 17 ve iOS 18 beta sürümlerinde yaşanan bu karakter hatası, iPhone ve iPad kullanıcılarının cihazlarının beklenmedik şekilde çökmesine neden oluyor. Apple’ın bu sorunu çözmek için atacağı adımlar, kullanıcıların cihazlarını daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmeleri açısından önem taşıyor. iPhone kullanıcıları, Apple’ın bu hatayı düzelteceği yeni güncellemeleri bekliyor.

Yeni güncelleme ile yaşanan bu sorun hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Cihazlarınızda böyle bir durumla karşılaştınız mı? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizlerle ve okurlarla beraber paylaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz