Apple şirketinin finans müdürü görevden ayrılıyor!

0
330 Okunma
apple cfo görevden ayriliyor

Apple’da finans müdürü olarak görev yapan Luca Maestri, şirketin gelirini neredeyse iki katına çıkarmıştı. Apple şirketine sayısız katkıda bulunan Maestri, 2014 yılından beri finans müdürü olarak şirketin başarılarına başarı katıyordu. Peki bu isim neden bu kadar önemli? İşte haberin detayları…

Luca Maestri görevden ayrılıyor!

2014 yılından beri Apple’da CFO olarak görev yapan Maestri, 1 Ocak 2025 itibari ile görevinden ayrılacak. Uzun süre Apple şirketinde çalışan Maestri, başarıları ile dikkat çekiyordu. Bu yüzden insanlar Maestri görevinden ayrıldığında yerine gelecek ismi merak etmeye başladılar. Yerine gelecek ismin Maestri kadar başarılı olması bekleniyor. Aynı zamanda bu görev değişikliğinin yeni çıkacak modelleri etkileyip etkilemeyeceği de merak konusu oldu.

apple luca maestri

1 Ocak 2025 tarihi itibari ile finans müdürü görevinden ayrılacak olan Maestri’nin yerine gelecek olan ismin Kevan Parekh olacağı bildirildi. Ayrıca Luca Maestri’nin CFO görevinden ayrıldıktan sonra şirket ile bağlantısının kesilmeyeceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Apple şirketinde bilgi sistemleri ve teknolojisi, bilgi güvenliği, gayrimenkul ve geliştirme dahil olmak üzere Kurumsal Hizmetler ekibine liderlik edecek.

Kevan Parekh Apple şirketinin finansal planlama ve analizinden sorumlu başkan yardımcısı olarak Maestri ile beraber çalışıyorlardı. Parekh, Apple’a 2013 yılında katılmıştı ve o tarihten beri şirketin anahtar isimlerinden biriydi. Hatta Apple’ın CEO’su Tim Cook, Parekh için şu sözleri söyledi, “Kevan, on yılı aşkın süredir Apple’ın finans liderlik ekibinin vazgeçilmez bir üyesi ve şirketi bütün yönleri ile anlayabiliyor. Keskin zekası, karar verme becerisi ve finansal dehası onu Apple’ın bir sonraki CFO’su olarak mükemmel bir seçim haline getiriyor.”

Apple Girişimci Kampı kadın girişimcileri bekliyor!

Apple’ın CEO’su Tim Cook aynı zamanda Maestri için uzun dönemde Apple’ı yönetmek için mükemmel bir partner olduğunu söyledi. Maestri’nin önderliğinde Apple gelirini ikiye katlamıştı. Aynı zamanda dünyanın en değerli şirketi ünvanını ise Microsoft ve Nvidia’dan geri alabilmişti. Son zamanlrda yalnızca Apple değil, çoğu büyük teknoloji şirketi finans müdürlerinde değişikliğe gitti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu değişiklik Apple için iyi bir fırsat mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz