Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformu açıklandı!

0
351 Okunma

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün kendi internet sitesi üzerinden “Hanehalkı Bilişim Teknoloji (BT) Kullanım Araştırması” adında yeni veriler paylaştı. Belirli başlıklar altında yayımlanan bu istatistiklerde 2024 yılında Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformu da belli oldu. İşte detaylar…

Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformu açıklandı (2024)!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Hanehalkı Bilişim Teknoloji (BT) Kullanım Araştırması” adı altında paylaştığı verilere göre 2024 yılı için Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformu  yüzde 86.2 ile WhatsApp oldu. Cinsiyet bazında incelendiğinde kadınlarda WhatsApp kullanım oranı yüzde 82.9 iken erkekler için bu oranın 89.5 olduğu açıklandı.

WhatsApp Etkinlikler Özelliği

WhatsApp uygulamasının hemen ardından yüzde 71’lik oranla YouTube gelirken, üçüncü sırada yüzde 65’lik oranla Instagram geliyor. Cinsiyet bazında bakılacak olursa kadınlarda YouTube kullanımı yüzde 68 Instagram kullanımı ise yüzde 63,9 olarak açıklandı. Erkekler içinse durum çok da farklı değil. Zira erkek kullanıcılarda YouTube kullanım oranı 74,7 iken Instagram kullanım oranı yüzde 67 olarak açıklandı.

“Hanehalkı Bilişim Teknoloji (BT) Kullanım Araştırması” başlığı altında paylaşılan verilerde yalnızca Türkiye’nin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması değil başka konu başlıkları da paylaşıldı.

 en popüler sosyal medya platformu 2024

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de internet üzerinde öğrenme faaliyeti gerçekleştiren kişilerin sayısında azalma söz konusu. 2024 yılı verilerine bakıldığında geçen yıla oranla yüzde 4,9’luk bir iniş yaşandığı ve yeni oranın yüzde 13,9 olduğu ortaya çıktı.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’de internet kullanım alışkanlıklarında da birtakım değişiklikler bulunuyor. İnternete bağlı sistem ve cihaz türlerinde en çok tercih edilen cihazlar yüzde 47 ile internete bağlı televizyonlar oldu. Televizyonların hemen ardından yüzde 10, 2 ile akıllı buzdolapları, robot süpürgeler ve kahve makineleri gibi ev aletleri geliyor. Akıllı saatler aksesuarlar ve çeşitli giyilebilir teknolojiler ise yüzde 9,7 ile üçüncü sırada yer alıyor.

WhatsApp’ı kendi tarzınıza göre şekillendirin: Yeni tema özelliği geliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine bakıldığında Türkiye’de teknolojinin hızlı bir şekilde yayıldığını ve televizyonun halen daha önemli bir yer tuttuğunu görebiliyoruz. Peki sizin en çok kullandığınız sosyal medya platformu hangisi? Haberimiz hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz