WhatsApp’tan büyük güncelleme geliyor!

0
263 Okunma
whatsapp meta ai güncelleme yapay zeka

Dünyada en çok kullanılan haberleşme uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli ve görüntülü arama özelliği ve hızlı fotoğraf ve video gönderebilme imkanı ile en çok beğenilen uygulamalar arasında diyebiliriz. Sade ve kolay kullanımı ile diğer uygulamalar arasında yer alıyor. Son zamanlarda WhatsApp, uygulamaya gelmesi planlanan yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Peki nedir bu yeni güncelleme? İşte detaylar…

WhatsApp, yapay zekaya kapılarını aralıyor: Meta AI güncellemesi

Meta’nın sahip olduğu şirket, her geçen gün uygulamaya yeni özellikler getirmek için çalışıyor. Gelişen çağa ayak uydurma vizyonu ile hareket eden WhatsApp, üzerinde çalıştığı güncellemeyi duyurdu. WhatsApp bu kez Meta AI ile etkileşime geçmek için bir sesli sohbet modu özelliği üzerinde çalışıyor. Bu sesli sohbet modu sayesinde yazmak için zaman kaybetmeden yalnızca konuşarak yapay zeka ile etkileşime girilebilecek.

whatsapp meta ai güncelleme

WABetaInfo tarafından verilen bilgilere göre yapay zeka ile yapılan konuşmalar kişiselleştirilebilecek. Sorduğunuz sorulara ve verdiğiniz cevaplara bağlı olarak siz Meta AI ile sohbet ederken vereceği cevaplar şekillenecek. Yani her şey eş zamanlı olarak yapılacak. Hali hazırda 22 ülkede kullanılabilir durumda olan Meta AI, kademeli olarak bütün dünyada açılması bekleniyor. Yalnızca konuşarak iletişimin yanı sıra Meta AI, sizi görsel olarak da destekleyebilecek özellikleri de kapsıyor. Yeni güncelleme ile artık yapay zeka ile görseller oluşturma ve bu görsellerden nesne silme gibi özellikler ulaşılabilir olacak.

WhatsApp’ı kendi tarzınıza göre şekillendirin: Yeni tema özelliği geliyor!

Bu özellik ilk olarak Google Play Store’da ulaşılabilir olan WhatsApp beta için Android 2.24.18.18 güncellemesi ile gün ışığına çıktı. Bu özellik aynı zamanda sizin seçtiğiniz ses ile konuşabilecek. Aynı zamanda Meta AI’a hızla ulaşabilmek için sohbetler kısmında bulunan bir butonun olacağı da bildiriliyor. Bu sayede siz yazamazken bile sesli komut özelliği ile her an size yardım edebilmek için uygulamada bulunacak. WhatsApp, kullanıcı gizliliğini de ön planda tutmayı başarmak için güncelleme ile sesli komut özelliğinin açık olup olmadığının görülebileceği bir gösterge koymayı da planlıyor.

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı Meta AI güncellemesini beğendiniz mi? Sizce başka hangi özellikler eklenmeli veya beğenmediğiniz bir özelliği var mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz