Kahraman Apple Watch: Hamile bir kadının ve bebeğinin hayatını kurtardı

0
320 Okunma

Apple Watch, çeşitli sağlık sensörleriyle sayesinde insanların hayatını kurtarıyor. Apple Watch bugün son olarak hamile bir kadının kalp atışlarını EKG sensörü sayesinde ölçerek olumsuz durumu fark etti ve hem kadının hem de bebeğinin hayatını kurtardı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Hamile kadın ve bebeği, Apple Watch’un EKG sensörü sayesinde kurtuldu

Apple Watch modelleri, kullanıcılarının hayatını en iyi hale getirmek için çeşitli sağlık sensörlerine sahip. Bu sensörler arasında kalp atışlarını izleyen EKG özelliği de bulunuyor. Söz konusu sensör daha önce yaptığı ölçümler ve fark ettiği ritim bozuklukları sayeside birçok kişinin hayatını kurtardı.

Akıllı saat son olarak Rachel Manalo adında hamile bir kadının ve bebeğinin de hayatını da kurtardı. 18 haftalık hamile kadın Manalo, nefes darlığı ve hızlı kalp atışlarını hissettikten sonra Apple Watch modelinin EKG sensörünü kullandı.

Apple Watch, hamile kadının kalp ritimlerini dinledikten sonra ventriküler taşikardi (kalbin düzensiz ritimde işlev görmesi yerine, daha organize bir düzende çok hızlı bir şekilde atması) teşhisini koydu. Ardından da kadının doktora gitmesini tavsiye etti.

Apple Watch’lar için güncelleme geldi! Nasıl özellikler var?

Doktor ise kalp sorunlarının ilgilenilmezse kalp krizine yol açabileceğini ayrıca hastanın hamile olduğundan dolayı daha riskli olduğunu belirtti. Kısacası Apple Watch‘ın fark ettiği kalp ritim bozukluğu, kadının doktora gitmesini olası bir kalp krizini engelledi. Bu sayede de kadının ve bebeğinin hayatı kurtuldu.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz