Meta ortağından açıklama geldi: Telefonlarınızı dinliyoruz!

0
253 Okunma

Dünyaca ünlü medya zinciri Cox Media Group, potansiyel müşterileri için yaptığı tanıtımda açık bir şekilde telefonların dinlendiğini açıkladı. Google, Facebook, Microsoft ve Amazon gibi şirketlerle ortak olan CMG ‘nin yaptığı açıklamalar, güvenlikle ilgili birçok soruyu akıllara getirdi. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Reklamlarla ilgili halk efsanesi doğru çıktı

Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında birçok reklam yer alıyor. Bu reklamlar, reklamveren şirketlerin satışlarını yükseltmek amacıyla kullanıcıların gezindiği site ve ürünlere uygun bir şekilde yayınlanıyor. Fakat bunun dışından insanların günlük hayatta konuştuğu konuların da dijital medyada reklamları sık sık çıkıyor.

Günlük hayatta konuşululan fakat dijital medyada aratılmayan ürünlerin reklamlarının çıkması, telefonların dinlendiği yargısını gösteriyor. Bugün ortaya çıkan bir tanıtımda ünlü medya zinciri CMG, telefonların dinlediklerini açıkça belirtti. Tanıtımdan sonra telefonların dinlendiği ve reklamların da bu şekilde gösterildiği ile ilgili halk hikayesinin doğruluğu ortaya çıktı.

Facebook, Google, Microsoft ve Amazon ile ortak olan CMG, potansiyel müşterilerine ulaşmak için yaptığı bir tanıtımda telefonları açıkça dinlediğini belirtti. Bu tanıtımdan sonra Facebook, Google, Microsoft ve Amazon kullanıcıları konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi.

Elon Musk için kötü haber: X reklamverenleri harcamaları azaltacak

Tanıtım sonrası Facebook, Google, Microsoft ve Amazon konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Meta sözcüsü, Facebook’ta reklamlar için telefonların mikrofonlarını kullanmadığını belirtirken Amazon ise reklam departmanının CMG ile ortak çalışmadığını açıkladı. İddialar sosyal medya platformlarında oldukça ses getirse de CMG konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz