Telegram’dan beklenmedik karar: Özel mesajlarınız okunacak!

0
121 Okunma

Telegram, CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasının ardından özel mesajlar konusunda önemli bir politika değişikliğine gidiyor. Ünlü mesajlaşma platformu, daha önce sıkça dile getirdiği “Özel mesajlar moderasyon dışıdır” ifadesini FAQ (Sıkça Sorulan Sorular) sayfasından sessiz sedasız kaldırdı.

Telegrarm, artık özel mesajları da denetliyor!

Telegram tarafından yapılan bu değişiklik, şirketin CEO’nun tutuklanmasından iki hafta sonra gerçekleşti. Durov, bugün yaptığı ilk açıklamada, platformda daha sıkı bir içerik denetimi yapma sözü verdi. Şirketin daha önce, CEO’nun “saklayacak bir şeyi olmadığını” savunmasına rağmen, bu açıklama ile birlikte politikalarının değişip değişmeyeceği konuşuluyor.

Durov, “Telegram’ın kullanıcı sayısının 950 milyon gibi devasa bir rakama ulaşması, suçluların platformu kötüye kullanmasını kolaylaştırdı. Bu nedenle kişisel hedefim, bu konuda önemli iyileştirmeler yapmak,” diyerek denetim sürecinin şimdiden başladığını ve yakında daha fazla detay paylaşacağını belirtti.

Telegram’ın SSS sayfasındaki güncellemeler de bu değişikliğin bir parçası. Önceden, yasa dışı içeriklerle ilgili bir soru üzerine “Tüm Telegram sohbetleri katılımcılar arasında özeldir. Bu konularla ilgili talepleri işlemiyoruz” şeklinde yanıt veriliyordu. Ancak, bu cümleler artık kaldırıldı. Yerine, kullanıcıların yasa dışı içerikleri moderatörlere rapor edebileceği bir düğmeden bahsediliyor ve nasıl rapor edileceği açıklanıyor.

Durov’un tutuklanması, Fransız yetkililerin Telegram’ın çocuk istismarı materyalleri ve uyuşturucu ticareti için kullanıldığını iddia ederek platformun iş birliği yapmayı reddetmesi üzerine geldi.

Bakalım önümüzdeki günlerde şirketin politikaları nasıl şekillenecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz